menu Home
AndorraPóliticaSocietat

L’USdA vol promoure una iniciativa legislativa per garantir un nivell de vida adequat a la classe treballadora

Ràdio Valira | 12 de març de 2024

La Unió Sindical d’Andorra, en col·laboració amb altres plataformes socials del país es plantegen presentar una ILP, una iniciativa legislativa popular, que garanteixi un nivell de vida adequat a la classe mitjana i treballadora del país. Així ho ha anunciat a aquest mitjà, el secretari general de la Unió Sindical, Gabriel Ubach: “Ja que el Consell General gira l’esquena a la ciutadania, volem promoure una iniciativa legislativa popular per poder entrar una llei que garanteixi els salaris al nivell de vida de la classe treballadora, i sobretot als pensionistes”.

I és que consideren que ara per ara l’executiu, i els diferents partits polítics tant de la majoria com de la minoria, no està fent res per donar suport a la classe treballadora del país, que es topa amb problemàtiques com l’augment del cost de vida, l’accés a l’habitatge, o les pensions.

És per això, que a banda de presentar la ILP, en la que volen que hi participi tot el teixit social del país, també es preparen per a una nova mobilització unitària que toqui no solament el tema de l’habitatge, sino també el poder adquisitiu dels treballadors com el problema de les pensions. Tot i que encara s’estan duent a terme converses per concretar els detalls, Ubach ens ha avançat que volen tornar al carrer, i la data més probable per aquesta nova cita, és l’1 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Treballador. “Hem de pensar en quin país volem deixar als nostres fills, i no és el que està deixant el Govern actualment”, reivindicava Ubach.

Amb tot, no es descarten possibles mobilitzacions abans d’aquesta data.





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play