menu Home
AndorraGeneral

Acord entre Escaldes-Engordany i Andorra la Vella per la connexió d’aigua

Ràdio Valira | 12 de març de 2024

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, han signat un acord aquest dimarts al matí per iniciar l’estudi de la connexió d’aigua entre les dues parròquies. Aquest primer pas determinarà la viabilitat del projecte, que, si es materialitza, possibilitarà el subministrament d’aigua entre les dues parròquies en situacions d’emergència. “De moment, és un protocol d’intencions, però amb aquest gest expressem una voluntat clara i ferma d’establir un vincle entre les dues parròquies centrals”, ha afirmat la mandatària escaldenca. “Per a mi i per a la corporació, aquest és un acte de simbolisme molt important de col·laboració amb els nostres veïns ha afegit, González”.

Gili ha assegurat que, des de la postura d’Escaldes-Engordany, “hi ha moltes raons que ens porten al fet de voler avançar amb aquesta qüestió”. En aquest sentit, ha recordat l’episodi que va patir la parròquia l’any 2015 quan es va quedar sense aigua per una esllavissada que es va produir a la conca de Claror i també ha mostrat certa preocupació per esdeveniments recents, com l’amenaça de sequera. “De moment, la situació no és greu, però això ens fa reflexionar sobre el futur” ha apuntat, Gili.

Per la seva banda, González -qui ha recordat que la connexió d’aigua entre la capital i l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell es va fer realitat al 2022- ha avançat que, de moment, no hi ha un termini clar, però que “entre les dues corporacions marcarem un timing de treball per a poder preveure que, dins el pressupost del 2025, hi hagi partides necessàries per aquest projecte”. Amb relació a aquesta qüestió, Gili ha assenyalat que tot dependrà de les actuacions necessàries que s’hagin de dur a terme. “Potser es una acció senzillíssima o potser s’han de canviar les canonades” ha plantejat la mandatària escaldenca, qui ha puntualitzat que, en el cas d’Escaldes-Engordany, aquesta qüestió es tracta des del consell d’administració de Capesa.

En relació a la possibilitat de pujar les taxes del consum d’aigua durant l’estiu, González ha assenyalat que ja s’han establert tres trams de taxes diferents per als grans consumidors i s’ha marcat la tendència de ‘qui consumeix més, paga més’. “També vam enviar una carta perquè els propietaris prenguin mesures per estalviar aigua. De moment no tenim una situació greu, però hem de conscienciar la ciutadania” ha apuntat, el cònsol major de la capital.

Finalment, Gili ha recordat que tots els comuns ja van engegar una campanya per reduir el consum d’aigua. Una qüestió que es va destacar durant la passada reunió entre el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, i els comuns per abordar la situació de les captacions i les diferents accions per millorar la xarxa. “Crec que vivim en un país petit i ens hem d’ajudar els uns als altres. Tot allò que es pugui fer és el que els ciutadans esperen de nosaltres: optimització de recursos i solidaritat entre parròquies.” ha subratllat, la mandatària escaldenca.


 • Ara en directe
 • Radioestadio noche

  Veure més
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play