menu Home
AndorraEconomia

Hong Kong com a punt estratègic per la entrada al mercat asiàtic

Ràdio Valira | 27 de febrer de 2024

Hong Kong pot ser un punt estratègic per a la internacionalització empresarial i una bona entrada al mercat asiàtic. Així ho defensa la Hong Kong Trade Development Council, que a través de la seva delegació a Barcelona vol promocionar la regió administrativa xinesa com a “plataforma per fer negocis” en les dues direccions. I aquest és el missatge que volen fer arribar també als empresaris i emprenedors andorrans. Tal com exposen des de la delegació, Hong Kong pot ser utilitzada com a un punt d’exportació i entrada al mercat asiàtic i en sentit contrari, es poden portar negocis cap a Andorra des d’Àsia. Aquest organisme comercial inicia els contactes amb representants d’Andorra aprofitant el Mobile World Congress, però la intenció és que a partir d’ara es puguin enfortir aquests lligams i es pugui traçar “un pla estratègic”.

La delegada de la Hong Kong Trade Development Council a Barcelona, Judith Padrós, incideix en el fet que Hong Kong és un important “‘hub’ tecnològic i d’innovació” i que de fet lidera el que ha de ser el ‘Silicon Valley’ xinès, una unió de diverses ciutats xineses per potenciar l’R+D. A més, s’hi ha desenvolupat un “important ecosistema de ‘startups'” tal com demostra que el 2023 hi havia un 30% més d’empreses emergents que el 2019. I és que hi ha moltes facilitats per a aquesta emprenedoria, tal com destaca la delegada de l’organisme a Barcelona, que incideix, també, en l’existència de programes específics i ajudes sobre R+D que busquen “atreure talent” relacionat amb la innovació i la tecnologia.

Des de les diferents delegacions de la Hong Kong Trade Development Council (hi ha més de 50 oficines arreu del món) s’ofereixen serveis per promoure els intercanvis comercials i empresarials. Un dels puntals són les diferents fires que s’organitzen per potenciar aquestes sinergies. Així, Padrós posa com a exemple les dues cites que es destinen a empreses emergents i que s’enfoquen específicament a empresaris que vulguin expandir-se cap al mercat asiàtic pensant específicament en el camp de la tecnologia.

Padrós destaca que si bé el Mobile World Congress pot ser “una primera plataforma” per intensificar els contactes entre Andorra i Hong Kong, quedarà molta feina per fer tant en l’àmbit empresarial com institucional. Així, per exemple, manifesta que a hores d’ara no hi ha conveni per evitar la doble imposició entre ambdues parts, un fet que es podria explorar i, des de l’àmbit empresarial, es podria plantejar dur a terme “esdeveniments clau” al Principat per promoure aquest intercanvi entre mercats.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play