menu Home
AndorraGeneral

L’inici de la nova temporada de pesca començarà el 14 de març

Ràdio Valira | 26 de febrer de 2024

La temporada de pesca 2024 s’iniciarà el 14 de març amb l’obertura de l’acotat intensiu de l’estany d’Engolasters i de l’acotat sense mort del riu Gran Valira. Pel que fa a l’obertura de la pesca a la resta de rius i als acotats de pesca en riu s’efectuarà el pròxim 6 d’abril. I com a darrera data confirmada, el dia 8 de juny començarà la temporada en els estanys, llacs i la resta d’acotats.

L’aprovació s’ha validat en el marc de la comissió de seguiment de la pesca d’aquest dilluns, presidida pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, on també han participat els tècnics del ministeri i membres de la federació andorrana de caça i pesca (FACIP).

La trobada també ha servit per fer un balanç de la temporada passada i consensuar i validar les directrius per a la temporada d’enguany. A més, s’ha posat en relleu l’augment considerable de la pràctica de la pesca entre els ciutadans del país, essencialment entre els menors de catorze anys amb un augment del 23%, i en la modalitat de sense mort amb una pujada del 37%. Igualment, s’ha decidit repoblar periòdicament estanys i rius sense població natural amb truites grans i petites, perquè tinguin un creixement i un comportament natural. Tot plegat amb l’objectiu d’oferir peixos de qualitat i per poder garantir un relleu constant d’aquestes espècies que habiten als rius del país.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play