menu Home
AndorraCultura

El rider francès Kilian Bron presenta el documental “Fuego”

Ràdio Valira | 26 de febrer de 2024

El rider francès Kilian Bron i el seu equip arriben aquest vespre a l’Auditori Nacional amb “Fuego” un documental immersiu d’una hora, que narra un complex viatge de dos mesos a través de diversos països de Sud-amèrica, seguint els passos d’inques i maies, i marcat sobretot per un dels volcans més actius del món, i que dona nom al documental. Bron explica que “Fuego” és el retrat de l’aventura que va compartir amb tot el seu equip d’expedició: “Tinc l’afició d’anar amb la meva bicicleta de BTT i viatjar a tot arreu per fer fotos a indrets únics. Aquest que vam visitar és un dels volcans més actius del món, el que dona nom al documental i el highlight de l’expedició”.

Dirigit pel mateix Bron, Mathieu Ruffray, el documental gira al voltant del volcà més actiu de Centre-Amèrica i del món. Des d’allà, el rider viatja a través d’indrets inhòspits de Guatemala, Bolívia i el Perú per descobrir-ne la cultura i per posar-se a prova en terrenys molt diferents, un país que en definitiva “li encanta”.

Val a dir que Bron és conegut a internet pels seus clips curts de riding que envaeixen les xarxes socials on viatja per tot el món a la recerca dels llocs més espectaculars per enregistrar. Explica que fa uns mesos, juntament amb el seu equip van decidir canviar el format dels seus vídeos i el resultat ha estat aquest documental d’una hora. L’objectiu en aquest cas era el d’explicar una historia i poder seguir tots els passos del seu viatge, tot el que hi ha darrere.

Bron es mostra molt satisfet d’aquest projecte, que els ha fet sortir de la seva zona de confort en diverses ocasions, ja que es tracta d’un format al qual no n’estaven habituats. Així doncs, el documental s’ha creat buscant la imatge perfecta entre Guatemala i Perú, en el marc del què ha estat un viatge “entre amics”.

La projecció, que serà la darrera que es fa a Ordino del Cicle de Cinema de Muntanya i de viatges d’aquest 2024, organitzat conjuntament amb el Comú de la Massana, començarà a les 9 de la nit a l’Auditori Nacional.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play