menu Home
AndorraGeneralSocietat

Comencen els treballs de reconstrucció del colomer de Rocafort

Ràdio Valira | 16 de febrer de 2024

El departament de Patrimoni Cultural ha iniciat els treballs de reconstrucció del colomer de Rocafort, que s’ubica a tocar de la sortida sud del túnel de la Tàpia. L’actuació permet donar compliment al conveni signat entre el Govern i el comú a finals del 2022 amb l’objectiu de preservar un exemple representatiu del tipus de colomer que en el passat era habitual a Andorra.

Les obres també tenen com a finalitat difondre un discurs interpretatiu dels colomers de torre i divulgar les seves característiques, funcions i significació, tot donant a conèixer a les generacions futures uns elements patrimonials rellevants de la història de la vida quotidiana i de l’activitat econòmica d’Andorra. La primera actuació, per tant, implica una consolidació de les restes del colomer com a pas previ de la seva restitució.

La iniciativa de reconstruir-lo respon a objectius d’interès públic general fonamentats en motius de preservació del patrimoni cultural -concretament el patrimoni arquitectònic històric i tradicional d’Andorra- per possibilitar que sigui adequadament interpretat per a la ciutadania, així com per permetre la divulgació i la difusió d’elements significatius de la història social i econòmica del país.

Malgrat que el conveni signat entre les dues parts també preveia la construcció d’una passarel·la que enllacés el colomer de Rocafort amb la plaça Rocacorba, l’actual equip comunal, liderant per Cerni Cairat, va decidir la setmana passada renunciar a aquesta infraestructura perquè suposava una inversió de 400.000 euros, una despesa que la majoria no considera com a “prioritària” per a la parròquia.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play