menu Home
AndorraGeneral

S’incrementaran els protocols de custòdia i seguretat per evitar filtracions amb la POB

Ràdio Valira | 15 de febrer de 2024

El ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats ha “incrementa els protocols de custòdia i seguretat al llarg” de les proves oficials de batxillerat per evitar que es puguin tornar a produir filtracions com les que l’any passat van esquitxar aquests exàmens i van “entorpir” el seu desenvolupament. Així ho ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, que ha destacat que el ministeri ha esmerçat “tots els esforços” perquè fets com aquells no es tornin a reproduir. Així, s’han fixat protocols que afecten tant “la custòdia com la seguretat” dels exàmens tant al ministeri com en tota la part logística per al desenvolupament d’aquestes proves.

En aquest sentit, Casal ha destacat que, entre altres, s’ha establert qui pot tenir accés i qui no a aquestes proves, amb l’objectiu que hi hagi establerts “tots els mecanismes necessaris per impedir” que es tornin a donar situacions com la del curs passat.

Casal ha fet aquestes manifestacions arran de l’anunci de la primera convocatòria per a la prova oficial de batxillerat d’aquest any. Els exàmens orals de la primera avaluació es duran a terme entre el 23 de març i el 27 d’abril i les corresponents proves escrites, del 15 de març al 24 d’abril, mentre que les proves de la segona avaluació se celebraran del 27 al 31 de maig.

Pel que fa a la primera avaluació, els exàmens escrits de les assignatures obligatòries tindran lloc al centre de congressos d’Andorra la Vella i la resta de proves escrites se celebraran a l’antiga escola espanyola de Sant Julià de Lòria. Mentre que els exàmens orals de llengües (català, anglès, castellà i francès) s’efectuaran a l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.

I, pel que fa a la segona avaluació, els exàmens escrits i orals (català i anglès) se celebraran a l’antiga escola espanyola de Sant Julià de Lòria.

Poden accedir a la convocatòria de la prova oficial de batxillerat els candidats presencials i els candidats lliures que compleixin els requisits establerts. Les inscripcions dels primers es realitzaran del 26 al 28 de febrer a l’escola andorrana de batxillerat, mentre que les dels candidats lliures estan previstes els dies 22, 23 i 27 de febrer a la seu del ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats (cal sol·licitar cita prèvia al 743 313).

La publicació i comunicació dels resultats de la primera avaluació està prevista el 9 de maig a partir de les 12 hores, a través del correu electrònic, on cada candidat rebrà el butlletí de qualificacions de la POB i l’enllaç per entrar al formulari per inscriure’s, si així ho desitja, a la segona avaluació. Finalment, el 14 de juny és la data fixada per part del ministeri per lliurar als candidats per correu electrònic el butlletí final de qualificacions de la prova oficial de batxillerat amb la resolució d’apte o no apte per obtenir el títol de batxillerat. Els candidats lliures en procés reben, aquest mateix dia, un certificat amb les qualificacions obtingudes en la convocatòria corresponent.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play