menu Home
AndorraEsports

Es cancel·la la Copa del Món de quilòmetre llançat per manca de neu a la zona d’arribada

Ràdio Valira | 14 de febrer de 2024

La Copa del Món de quilòmetre llançat de Grandvalira, prevista de l’11 al 15 de març, ha quedat suspesa per falta de neu en la zona d’arribada de la pista Riberal, on s’havien de disputar les proves. Tot i que les nevades que han tingut lloc els darrers dies al país han deixat les estacions de Grandvalira Resorts en un estat òptim, en aquest tram no arriba als gruixos mínims per garantir la seguretat dels esportistes. A banda, en un comunicat emès per l’organització, al·leguen que els equips de terreny han fet esforços per preparar la zona d’arribada. Tanmateix, els corredors encara realitzaven fortes frenades després d’agafar velocitats que poden arribar fins als gairebé 200 quilòmetres per hora.

La pista Riberal, ubicada al sector de Grau Roig, té una longitud total de 1.000 metres, una zona de frenada de 450 metres i un pendent màxim de 74%. El traçat comença a més de 2.500 metres d’altura i compta amb un desnivell de 200 metres, als quals cal sumar els 10 metres de la torre que s’instal·la com a punt de sortida.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play