menu Home
AndorraEconomiaGeneral

Superàvit de 162,32 milions en el sector públic en el tercer trimestre de l’any

Ràdio Valira | 13 de febrer de 2024

L’execució conjunta del pressupost de despeses del sector públic ha estat de 797,63 milions d’euros per al tercer trimestre del 2023, amb una disminució del 33,6% respecte al tercer trimestre de l’any anterior. L’execució dels ingressos ha estat de 921,19 milions d’euros, amb una disminució del 33,1 respecte al tercer trimestre de l’any anterior. Pel que fa als resultats de l’execució d’ingressos i despeses per al tercer trimestre de l’any passat, el resultat de gestió (ingressos menys despeses sense tenir en compte les despeses financeres i sense actius ni passius financers) ha estat d’un superàvit de 162,32 milions d’euros; el resultat de caixa (ingressos menys despeses, sense actius ni passius financers) ha estat d’un superàvit de 148,43 milions d’euros, pràcticament igual que el del tercer trimestre de l’any passat i el resultat pressupostari (incloent-hi tots els ingressos i despeses) ha estat d’un superàvit de 123,57 milions d’euros, amb una disminució del 29,6% respecte al tercer trimestre de l’any passat.

Sense tenir en compte les transferències internes que fa el Govern a favor dels comuns i de la CASS i les despeses de la CASS cap al fons de reserva de jubilació (totes elles despeses internes que les diferents entitats preveuran com a ingressos per després fer les despeses pertinents i que, per tant, no es preveuen dues vegades), i sense tenir en compte els actius i passius financers d’ingressos i despeses, l’execució de despeses ha estat de 443,84 milions d’euros per al tercer trimestre de l’any passat, amb un increment del 10,9% respecte al tercer trimestre de l’any anterior.

Pel que respecta als ingressos, amb les mateixes consideracions, han estat de 822,73 milions d’euros per al tercer trimestre de l’any passat, amb un increment del 9,9% respecte al tercer trimestre de l’any anterior.

Pel que fa als resultats de l’execució pressupostària d’ingressos i despeses, amb les consideracions anteriors, han estat pel resultat de gestió un superàvit de 392,79 milions d’euros (un 7,8% més), pel resultat de caixa un superàvit de 378,89 milions d’euros (un 8,8% més) i pel resultat pressupostari un resultat positiu de 354,03 milions d’euros (un 5,7% menys).

Tenint en compte el tercer trimestre estricte, només els tres mesos de juliol a setembre, l’execució conjunta del pressupost de despeses del sector públic ha estat de 268,70 milions d’euros, amb una disminució del 5,7% respecte al tercer trimestre de l’any anterior. L’execució dels ingressos ha estat de 318,93 milions d’euros, amb una disminució del 3,4% respecte al tercer trimestre de l’any anterior.

Pel que fa als resultats de l’execució d’ingressos i despeses per al tercer trimestre de l’any passat, el resultat de gestió (ingressos menys despeses sense tenir en compte les despeses financeres i sense actius ni passius financers) ha estat d’un superàvit de 54,28 milions d’euros (un 34,8% menys); el resultat de caixa (ingressos menys despeses, sense actius ni passius financers) ha estat d’un superàvit de 49,51 milions d’euros (un 37,6% menys) i el resultat pressupostari (incloent-hi tots els ingressos i despeses) ha estat d’un superàvit de 50,24 milions d’euros (un 11% més ) respecte al tercer trimestre de l’any passat.

Sense tenir en compte les transferències internes que fa el Govern a favor dels comuns i de la CASS i les despeses de la CASS cap al fons de reserva de jubilació (totes elles despeses internes que les diferents entitats preveuran com a ingressos per després fer les despeses pertinents i que, per tant, no es preveuen dues vegades), i sense tenir en compte els actius i passius financers d’ingressos i despeses, l’execució de despeses ha estat de 139,46 milions d’euros per al tercer trimestre del 2023, amb un increment del 8% respecte al tercer trimestre de l’any anterior.

Pel que respecta als ingressos, amb les mateixes consideracions, ha estat de 285,61 milions d’euros per al tercer trimestre del 2023, amb una disminució del 3,6% respecte al tercer trimestre de l’any anterior.

Pel que fa als resultats de l’execució pressupostària d’ingressos i despeses, amb les consideracions anteriors, han estat pel resultat de gestió un superàvit de 150,93 milions d’euros (un 11,8% menys), pel resultat de caixa un superàvit de 146,15 milions d’euros (un 12,6% menys) i pel resultat pressupostari un superàvit de 146,88 milions d’euros (un 10,4% menys).
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play