menu Home
AndorraGeneralSocietat

El projecte solidari Karaban completa l’etapa europea i va camí a l’Àfrica

Ràdio Valira | 13 de febrer de 2024

Elena Milà i David Vilanova tanquen el recorregut que els ha portat en bicicleta des d’Andorra la Vella fins a Atenes, capital de Grècia. Han passat per un total d’onze països, han fet 4.700 quilòmetres, un total de 4.500 metres de desnivell i 144 dies en ruta. Tot plegat, per una bona causa: donar suport a ‘Kings and Queens of Kibera’, una organització sense ànim de lucre iniciada l’any 2011, situada a Kibera, als afores de Nairobi, capital de Kènia, que ajuda a nens i nenes que viuen als carrers de Kibera i es troben en situacions molt complexes. Se’ls ofereix una llar i la possibilitat d’accedir a l’escola, així com un acompanyament durant tota la seva etapa escolar i en el seu pas a la vida adulta i laboral.

El dia 23 de setembre, els dos viatgers van iniciar el camí en una caravana de bicicletes que els portarà des d’Andorra fins a Kènia, en un trajecte de 12.000 quilòmetres durant gairebé un any. “Estem molt satisfets de completar aquesta primera etapa del viatge. Una de les coses que més ens il·lusiona és que part d’aquesta aventura ha estat compartida. El dia de la sortida a Andorra la Vella vam ser 20 ciclistes a la caravana i, al llarg del recorregut europeu, s’han unit sis ‘KARABAN bikers’ que han pedalat amb un total de 4.400 quilòmetres lluint el mallot KARABAN. Ara ens preparem per fer el salt al continent africà i encarar aquesta segona gran etapa KARABAN, amb més il·lusió i ganes que mai”, ha valorat Milà. “El recorregut per Europa de la caravana ha anat segons el previst, tret d’algun desviament puntual. Potser el gran repte d’aquesta etapa ha estat el fred i les etapes en què hem patit molt de vent. El més satisfactori sens dubte ha estat l’acollida que hem tingut allà on hem estat. Cada pedalada ha estat una aventura constant i hem creuat paratges increïbles que ens han portat a persones amb un gran cor i una hospitalitat infinita”. ha afegit Vilanova.

Ja a Atenes, els dos viatgers estan preparant l’etapa per l’Àfrica. Si bé inicialment volien entrar al continent africà per Egipte per després seguir pel Sudan, la situació geopolítica d’aquests dos països no dona garanties perquè la caravana es pugui desplegar de manera segura.
“Estem a la capital grega per acabar d’organitzar i preparar tota la logística per l’etapa africana. Volem compartir amb tothom la decisió presa en relació amb la ruta. A causa de la inestabilitat que perdura al nord d’Àfrica, ens hem vist obligats a canviar l’itinerari inicialment previst. Volíem evitar viatjar en avió, però per donar prioritat – entre d’altres – a la seguretat de la caravana ciclista, s’ha decidit iniciar el recorregut des de Sud-àfrica. Volarem a Cape Town el 21 de febrer i, des d’allà, ens esperen 7.000 quilòmetres cap al nord per arribar a Kènia”, ha explicat Milà. Vilanova expressa: “Cada pedalada ens aproparà al nostre objectiu i meta solidària i el recorregut ens portarà per Sud-àfrica, Namíbia, Botswana, Zimbàbue, Zàmbia, Malawi, Tanzània i, finalment per arribar a Kènia. Aquest canvi suposa fer 2.000 quilòmetres més dels previstos i ja tenim diferents peticions i alguna confirmació de nous ‘KARABAN Bikers’ que s’uniran a la caravana ciclista per terres africanes”.

En aquest sentit, la viatgera i el viatger ACA SEGURS han comentat que han traçat el recorregut africà tenint molt bones referències d’altres viatgers que han fet el mateix periple. En el mateix sentit, estan en contacte permanent amb l’ONG a Kènia, en territori africà disposaran d’un telèfon per a trucades via satèl·lit i es troben fent les gestions per posar en comú el projecte i el recorregut amb autoritats locals i nacionals per on passi la caravana.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play