menu Home
AndorraEconomiaGeneral

Cauen lleugerament les importacions al gener

Ràdio Valira | 13 de febrer de 2024

Les importacions durant el mes de gener han sumat un valor de 144,33 milions d’euros, una xifra que suposa una variació percentual negativa de l’1% respecte del gener de l’any passat. En aquest sentit, tal com publica aquest dimarts el departament d’Estadística, destaquen amb una variació percentual i absoluta positiva els grups de begudes i tabac (27,8%), alimentació (9,6%) i transport (5,2%). Per contra, tenen una variació negativa destacada els grups d’energia (19,2%), electrònica (13,3%) i vestit i calçat (10,9%).

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.844,27 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual positiva del 2,4% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol d’energia, les importacions en valor representen un 6,3% més que al mateix període. Així mateix, destaquen amb una variació percentual positiva i major variació absoluta les partides de transport (24,4%), alimentació (9,2%), farmàcia-perfumeria (8%), electrònica (4,6%) i begudes i tabac (5,1%). Per contra, destaquen amb una variació negativa les partides d’energia (26,7%), vestit i calçat (1,8%) i construcció (2,7%).

Pel que fa a les exportacions, durant el gener han sumat 15,39 milions d’euros, el que suposa un increment del 14,6% respecte del període anterior. Quant als darrers dotze mesos, les exportacions han tingut un valor de 238,33 milions d’euros, amb una disminució del 35,8%. Sense tenir en compte l’exportació excepcional de la partida diversos del capítol d’objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat, pel febrer de l’any 2022 i per al mes de març del 2023, la variació és del 12,2% respecte de l’acumulat del període anterior.

Importació de carburants
D’altra banda, la importació de carburants durant el mes de gener ha estat de 16,57 milions de litres. Això representa una variació percentual positiva respecte al mateix mes de l’any anterior de l’11,5%. Aquest mes, la gasolina sense plom, el gasoil de locomoció i el fuel domèstic presenten variacions positives del 37,2%, 8,3% i 4,7%, respectivament.

Pel que fa a les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 160,49 milions de litres, el que suposa una variació positiva del 2,3% respecte als 156,89 milions de litres acumulats en els darrers dotze mesos. La gasolina sense plom mostra una variació positiva del 16,4% i el gasoil de locomoció del 2,1%, mentre que el fuel domèstic mostra una variació negativa del 7,5%.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play