menu Home
AndorraEsports

Cornella acaba 24è a la primera cursa del gegant de Val Thorens

Ràdio Valira | 9 de febrer de 2024

En el seu retorn a les pistes després d’un breu descans, Xavier Cornella entra al top 25 en la primera cursa de gegant a Val Thorens (França). Amb una pista que gaudia d’una molt baixa visibilitat, ha pogut parar el crono al 2.10.75 per a la 24a posició, a 7.61 del guanyador, el francès Thomas Lardon (2.03.74). Una primera mànega difícil per a Cornella, on ha acabat 32è en no poder acabar de veure les portes. A la segona, segons l’entrenador Greg Ribotto, ha marcat una baixada correcta que li ha permès pujar vuit posicions en la classificació.

El mal temps als Alps fan perillar la disputa del segon gegant programat per a divendres, i a la vegada, la previsió dels pròxims dies.

Cancel·lat l’entrenament a Crans Montana
Les males condicions meteorològiques obliguen a Jordina Caminal a endarrerir els entrenaments de la Copa d’Europa de Crans Montana (Suïssa) fins divendres, a causa de la cancel·lació de dijous. Des de l’organització no han pogut tenir la pista en condicions a causa de la neu i la pluja que ha caigut durant la nit. De moment, s’esperarà a l’evolució del temps, encara que les previsions no són favorables pels pròxims dies.

L’agenda per a aquesta Copa d’Europa compta amb l’entrenament de divendres i la cursa de descens de dissabte i diumenge.

L’EEBE U16 torna de l’Ecureuils d’Or
Els integrants de l’EEBE U16 (Carlota Comellas, Isabella Pérez, Ainhoa Piccino, Jan de Visa i Max Black; i Etna Pou i Jordi Rogel del PCGR) desplaçats a les diferents locacions de la Copa de França infantil, Ecureuils d’Or, tornen a casa després d’haver acumulat moltes curses i moltes experiències per continuar creixent, segons un comunicat emès per la FAE. Les cites s’han competit a Val-d’Isère, Sainte Foy i Tignes, on els participants nacionals van ser escollits pels seus resultats a les curses de la Copa Popeyes i el Trofeu Borrufa.

Tignes només acollia el supergegant femení, on Pou aconseguia la millor posició per a les andorranes (19a), seguida de Pérez 32a, Piccino 37a i Comellas 39a. L’eslàlom masculí de Val-d’Isère ha aportat una bona classificació amb De Visa 14è, Black 23è i Rogel 27è. Al femení, Pou assolia la 4a posició, Piccino la 17a i Comellas la 24a. A St. Foy Tarentaise, al gegant masculí de dilluns De Visa va quedar 21è i Black 39è i al supergegant, Rogel se situava 4t, Black 6è i De Visa 56è. La competició es va clausurar amb el gegant femení on Pérez assolia la 23a posició, Comellas la 29a i Piccino quedava 37a.

El responsable tècnic de l’EEBE U16, Pol Carreras, ha realitzat un balanç dels quatre dies de curses on destaca que el nivell base hi és. No obstant això, “hem vist que el nivell el tenim, perquè és així. Quan surten dues bones mànegues veiem que estem al bon nivell, però hem de buscar molt més volum d’aquest tipus de competició per ser més agressius i competitius” ha conclòs.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play