menu Home
AndorraGeneralSocietat

Prop de 1.800 alumnes desfilaran per l’avinguda Santa Coloma per Carnaval

Ràdio Valira | 8 de febrer de 2024

La rua interescolar d’Andorra la Vella, que acollirà la major part dels centres escolars de la parròquia, començarà aquest dijous a les 10.15 hores i recorrerà les avingudes Santa Coloma i d’Enclar. El dissabte, a partir de les 18 hores, l’eix comercial tornarà a ser l’escenari de la gran rua conjunta entre Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.

Així doncs, la parròquia es prepara per a uns dies intensos d’activitats populars al carrer. Els actes començaran aquest divendres al matí, a partir de les 10.15 hores, amb la gran rua interescolar que comptarà amb la participació de la major part dels centres educatius de la parròquia (Escola andorrana d’Andorra la Vella, Col·legi Maria Janer, Col·legi Sant Ermengol, Escola francesa d’Andorra la Vella i Escola francesa de Santa Coloma), a més de les escoles bressol comunals Conxita Mora Jordana i de Santa Coloma, la Fundació Privada Meritxell, i els usuaris d’El Cedre i de L’Enclar. En total, es preveu la desfilada de prop de 1.800 escolars de maternal i primària, més 230 acompanyants.

La desfilada dels escolars tindrà lloc entre les avingudes Santa Coloma, concretament del número 93, i d’Enclar, fins al número 21. Mentre es dugui a terme la rua, el trànsit a la zona es veurà afectat. Entre les 10 i les 12 hores es tallarà el pas dels vehicles des de l’avinguda Santa Coloma 110 fins a l’avinguda d’Enclar 18 i la circulació direcció sud es desviarà per la Baixada del Molí, excepte els veïns, que podran arribar fins al carrer Camp Bastida. La circulació direcció nord es desviarà pel carrer Prat Salit, excepte els veïns, que podran arribar fins a l’avinguda d’Enclar número 17. Es recomana als conductors que prenguin, com a alternativa, les avingudes Tarragona i Salou. La rua d’aquest any estarà amenitzada pel grup de batucada de l’Escola Andorrana de Secundària d’Andorra la Vella i un grup d’animació amb xanquers i altres elements de festa.

Programa conjunt amb Escaldes-Engordany
Els actes de celebració del Carnaval que organitzen de manera conjunta les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany comencaran aquest divendres a la tarda a les 19 hores a l’avinguda Meritxell 97 amb la penjada del Carnestoltes, ninot dissenyat i elaborat pels infants de la Ludoteca de Santa Coloma com a protagonista, i que està exposat fins aquest divendres al migdia al Centre cultural La Llacuna. També comaptarà amb l’actuació del grup de teatre Making off.

L’acte central del programa tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 18 hores amb la desfilada que s’iniciarà des de la plaça Guillemó i circularà pels carrers Doctor Nequi, avinguda Príncep Benlloch, avinguda Meritxell, avinguda Carlemany, avinguda de les Escoles, carrer Prat Gran, Parnal, Nacions Unides i Veedors per finalitzar a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Aquest espai acollirà una hamburguesada per als participants i la desfilada i actuació de les comparses que s’hagin inscrit al concurs de coreografies.

A conseqüència del pas de la rua també es preveuen desviaments i talls de circulació entre les 18 i les 20.30 hores aproximadament a l’avinguda Meritxell, entre la plaça Príncep Benlloch i el carrer de la Unió en direcció a l’avinguda Carlemany.

El programa d’activitats inclou una festa infantil de disfresses el dilluns 12 de febrer a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany a partir de les 17.30 hores. Els actes de carnaval tindran continuïtat dimarts 13 amb el judici del Carnestoltes a la plaça Guillemó amb la participació del grup de teatre Making off i l’actuació de l’Esbart Santa Anna d’Escaldes- Engordany i l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella.

Tot plegat es conclourà amb la cremada del Carnestoltes a la mateixa plaça i que s’acompanyarà amb un pa amb tomàquet amb embotits d’Andorra per a tots els assistents.

Mentre es faci el judici i la crema del Carnestoltes, entre les 18.30 i les 20.30 hores aproximadament, es desviarà el trànsit rodat a la plaça Guillemó cap al carrer de l’Alzinaret.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play