menu Home
AndorraGeneralSocietat

El comú d’Andorra la Vella i Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell col·laboren per orientar joves en la inserció al món laboral

Ràdio Valira | 8 de febrer de 2024

El comú d’Andorra la Vella ha posat en marxa aquests dies una nova iniciativa que ha batejat com la Setmana dels oficis i que s’adreça als joves que formen part del programa prelaboral de capacitació Fent Camí que impulsa la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. A través del projecte, un grup de 8 joves ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà diferents serveis del Comú i aprendre les tasques que duen a terme professionals de diferents àmbits per ajudar-los, així, a entendre el dia a dia de certes professions i orientar-los en la seva inserció al món laboral.

Així doncs, des d’aquest dilluns i fins demà, els nois i noies que participen en el programa han pogut veure la feina que fan els departaments d’obres, del magatzem central, de manteniment, de pintura i d’enllumenat. Els joves, acompanyats en tot moment per les educadores del programa Fent Camí, han après dels diferents oficis a través de xerrades ofertes per part dels diferents professionals de cada servei (comandaments i operaris), conjuntament amb la tècnica d’inserció, igualtat i cohesió laboral del comú.

Els cònsols major i menor, Sergi González i Olalla Losada, i la directora de l’àrea d’atenció sociolaboral de la Fundació, Dolors Martínez, van donar la benvinguda als participants del programa i els van animar a conèixer les diferents tasques que fan els departaments. Alhora, van agrair als operaris del Comú el treball que duen a terme diàriament per mantenir els diferents serveis de la parròquia.

El programa ‘Fent Camí’

Fent Camí és un programa prelaboral de capacitació impulsat per la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell i basat en el model d’atenció integral i centrat en la persona. Ofereix una estructura formativa personalitzada als joves en procés d’inserció laboral per facilitar la transició del món educatiu a l’entorn professional. Des de Fent Camí es potencien al màxim les capacitats individuals, les habilitats socials i les competències laborals dels joves amb edats entre els 16 i els 21 anys. A més, es promou l’autonomia i la presa de decisions amb els suports adequats per a cada jove, i es desenvolupen itineraris prelaborals tenint en compte les preferències de cada persona.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play