menu Home
AndorraGeneralPólitica

L’acord d’associació centra la trobada d’Espot amb el representant del copríncep francès

Ràdio Valira | 7 de febrer de 2024

El cap de Govern, Xavier Espot, ha mantingut una reunió de treball aquest dimarts al migdia amb el representant personal del copríncep francès, Patrick Strzoda, al Palau de l’Elisi, on ha pogut conèixer el nou director del gabinet del president Emmanuel Macron.

L’acord d’associació de la Unió Europea ha centrat bona part de la trobada: el cap de Govern els ha traslladat l’aprovació de l’acord polític amb la UE el passat desembre i els ha informat que durant els propers mesos s’enllestirà la redacció de l’acord d’associació. Aleshores, ha explicat, se centraran els esforços en fer-ne una àmplia difusió a la població, abans de sotmetre’l a consulta.

A la trobada, que ha comptat també amb l’assistència de l’observador actiu del pacte d’estat per a l’acord d’associació amb la UE, l’ex-cap de Govern, Jaume Bartumeu, s’ha reiterat el compromís de Macron de visitar Andorra durant el segon semestre del 2024.

Espot ha agraït el suport global de França al llarg de la negociació, i en especial els darrers mesos. En concret, el cap de l’executiu ha posat en valor el suport ofert per establir contactes amb la Banque de France.

Aquesta tarda, precisament, s’ha informat al governador de la Banque de France, François Villeroy de Galhau, sobre l’estat d’avançament de les negociacions de l’acord d’associació i s’ha debatut sobre la implementació del protocol de serveis financers. El cap de Govern ha estat acompanyat a la trobada del ministre de Finances, Ramon Lladós, i del director general de l’Autoritat Financera Andorrana, David Cerqueda.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play