menu Home
AndorraCulturaGeneralSocietat

Nova temporada del voluntariat per la llengua ja compta amb cent parelles actives

Ràdio Valira | 6 de febrer de 2024

El servei de Política Lingüística del Govern enceta aquest mes una nova temporada del programa voluntariat per la llengua amb l’objectiu d’incrementar el nombre de persones inscrites. Aquesta nova edició la campanya compta amb la col·laboració d’Andorra Telecom, FEDA i Illa Carlemany –els dos darrers s’incorporen aquesta temporada per primera vegada–, els quals en faran promoció a través dels llocs web, les xarxes socials i les pantalles dels establiments. Cal destacar que ja són un centenar les parelles lingüístiques actives aquest 2024.

Sobre la campanya, els protagonistes representen la diversitat de les parelles lingüístiques i de les situacions en què es poden trobar: practicant esport, en una cafeteria, en un museu, etc., a través de bàners dinàmics, imatges estàtiques i càpsules de vídeo. Aquestes últimes compten amb dos formats, una versió amb la locució d’un voluntari i una altra amb la veu d’una aprenenta, els quals expliquen la seva experiència i les vies d’inscripció al Voluntariat per la llengua: la web www.catala.ad i el telèfon 806 670, del servei de Política Lingüística.

El voluntariat per la llengua uneix les persones que volen millorar els seus coneixements de català amb els voluntaris lingüístics, a través de l’establiment de trobades periòdiques en diversos contextos. Així es pretén encoratjar els nouvinguts a parlar català per facilitar-los l’aprenentatge de la llengua i, de retruc, la integració al país.

Per tal d’incentivar aquesta integració, des del servei de Política Lingüística també s’organitzen diverses activitats a través del voluntariat durant l’any perquè els aprenents puguin estar en contacte amb la llengua en contextos diferents dels habituals. De fet, durant el 2022 i el 2023 s’han organitzat visites guiades al museu Thyssen, el BiciLab i el museu Postal i també s’ha facilitat l’assistència als concerts programats a l’Auditori Nacional per part de les parelles lingüístiques.

La temporada passada (2022-2023) es va tancar amb un rècord de participació en el programa, amb un total de 134 parelles lingüístiques, 81 de les quals es troba de forma presencial, 19 són internacionals –a través del voluntariat Andorra-Praga– i 34 són alumnes del col·legi María Moliner i l’escola andorrana.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play