menu Home
AndorraEsports

Gina del Rio es proclama campiona del món junior d’esquí de fons

Ràdio Valira | 6 de febrer de 2024

Eslovènia ha acollit aquest dilluns la primera cursa dels Campionats del Món júnior d’esquí de fons, una cursa Sprint (una volta d’1,2 quilòmetres) que ha deixat una fita històrica per a Andorra: Gina del Rio s’ha proclamat campiona del món.

L’andorrana s’ha imposat a la final a unes duríssimes rivals, la italiana Iris de Martin Pinter, la nord-americana Samantha Smith, la sueca Erica Laven i les noruegues Helene Haugen i Milla Andreassen. A la cursa, Del Rio ha utilitzat la mateixa tàctica que a totes les eliminatòries, que no era una altra que agafar la primera posició a la sortida, i així evitar possibles caigudes o problemes.

Així, Del Rio ha començat segona per darrere de la italiana De Martin, que liderava la prova fins al revolt en baixada a dretes en què ella sola perdia el control i queia. Del Rio passava a manar a la cursa i ja no ha deixat la primera posició fins a la meta, on ha arribat amb un segon (+1,07) respecte a la nord-americana Smith, i gairebé tres segons (+2,78) respecte a la tercera al podi, la noruega Andreassen.

Un or des de les classificatòries
Del Rio ha començat a construir aquest or mundialista a les classificatòries de les 10:30 h del matí, quan ha assolit el millor temps de les 84 fondistes de tot el planeta. El seu 1.24.39 deixava a 0,41 la nord-americana Ava Thurston, i a tota la resta a més de 2 segons.

Les eliminatòries pel camí a l’or eren, primer, uns quarts de final en què Del Rio ha guanyat el seu heat contra les franceses Convard i Perry, la italiana Cena, la finlandesa Haapalehto i la suïssa Hutter. Del Rio s’imposava per gairebé un segon a Convard (+0,96), i passaven les dues a semifinals.

En semifinals, l’andorrana tornava a guanyar deixant a +0,89 a la nord-americana Smith, i ja més lluny la italiana Gismondi, la sueca Crusell, l’alemanya Veit i la francesa Convard.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play