menu Home
AndorraGeneralSalut

Xifra rècord en la campanya de donació de sang de les escoles andorranes amb 415 donants

Ràdio Valira | 5 de febrer de 2024

Per sisè any consecutiu el calendari de donació de sang del 2024 comença amb la campanya organitzada i gestionada pels alumnes de primer curs de segona ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma. Enguany s’ha desenvolupat entre el dimecres 31 de gener i el divendres 2 de febrer al centre de congressos d’Andorra la Vella i ha reunit un total de 415 donants, un 14% més que la campanya de l’any anterior, amb 79 donants nous i una gran afluència centrada especialment a les tardes. D’aquestes 415 donacions totals, van resultar ser efectives 355, això són 35 més que l’any 2023.

Aquesta campanya és mèrit dels alumnes que, amb l’ajuda dels seus docents, organitzen des del febrer del 2019 aquest esdeveniment com a part íntegra d’una UT de ciències físiques del seu programa. Els joves estudien la sang i les seves peculiaritats i acaben aquest ensenyament duent a terme una crida a la donació a la població. S’encarreguen de tots els aspectes de la campanya des de la comunicació i contactes amb els col·laboradors i patrocinadors, fins a l’atenció i acompanyament dels donants els dies concrets. Aquesta campanya, a més de tenir un impacte conseqüent en matèria de salut pública —sol ser de les més importants en nombre de donacions efectives de les cinc campanyes organitzades al llarg de l’any—, té una important vocació social i solidària ja que permet conscienciar els alumnes sobre la importància de les donacions i de l’altruisme en general.

La cita prèvia obligatòria permet un flux constant i repartit de donants durant el dia i permeten més fluïdesa a la sala de donacions i d’espera, però tot i això la gran majoria es concentra durant les tardes de dimecres a divendres. Com l’any passat, cada centre educatiu va ocupar-se del desenvolupament sencer d’una jornada (Santa Coloma el dimecres, Ordino el dijous i Encamp el divendres), reunint més de 300 joves d’entre dotze i tretze anys.

Des de la Creu Roja Andorrana s’aprofita l’ocasió per felicitar tots els protagonistes i per fer una crida i mobilitzar aquests nous donants i els habituals de cara a les pròximes campanyes.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play