menu Home
AndorraGeneralPólitica

Xavier Cañada es converteix oficialment en raonador del ciutadà per unanimitat

Ràdio Valira | 2 de febrer de 2024

Xavier Cañada s’ha convertit oficialment en nou raonador del ciutadà després que el Consell General hagi donat el vistiplau a una candidatura consensuada prèviament per tots els grups parlamentaris. D’aquesta manera, es preveu que al llarg dels pròxims dies prengui possessió del càrrec, que s’allargarà durant un termini de sis anys, i agafi així el relleu a Marc Vila.

Malgrat l’acord de tots els parlamentaris, el conseller general de Concòrdia, Jordi Casadevall, ha criticat el procés de selecció que ha seguit la figura del raonador i ha reclamat atorgar més competències a aquesta figura per tal de donar compliment als principis de Venècia.

Després que al llarg de les darreres setmanes hagin sortit diversos nous als mitjans de comunicació per a ostentar el càrrec, Casadevall ha insinuat que els candidats estaven sent escollits per la majoria de Demòcrates i Ciutadans Compromesos, tot i que finalment s’ha pogut arribar a una entesa.

Posteriorment a la votació d’aquest punt, el Consell General també ha aprovat per unanimitat els nomenaments de Beatriz Pintos i Nicolas Mérindol com a nous membres del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Flexibilització de requisits per a accedir a la seguretat privada

Un altre dels projectes de llei que aquest dijous ha vist la llum ha estat el de modificació de la llei de seguretat privada per tal d’introduir una flexibilització en els requisits i pal·liar així les dificultats que ha manifestat el sector a l’hora d’incorporar personal.

En aquest sentit, la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, ha detallat que, en primer lloc, es mantindrà l’obligació d’exigir el nivell de català, tot i que s’ha introduït una moratòria de dos anys per tal que els treballadors ho puguin acreditar. També s’elimina el requisit d’haver de disposar del permís de conduir i es crea la figura del vigilant provisional, el qual podrà dur a terme determinades funcions en cas de falta de personal fins que es convoquin els exàmens pertinents.

Finalment, s’han introduït millores tècniques a la llei i modificacions en el redactat pel que fa als procediments de registre i autorització amb la voluntat de simplificar els tràmits administratius.

Nova freqüència francesa
Finalment, el parlament ha donat llum verda a la sol·licitud per a l’atribució d’una nova freqüència de ràdio a l’emissora francesa especialitzada en serveis informatius, France Info. La finalitat ha estat la de concedir la corresponent autorització administrativa per tal que l’emissora es pugui posar en funcionament. Amb aquesta seran cinc les emissores franceses que hi haurà a Andorra.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play