menu Home
AndorraGeneral

Interior treballa en modificacions legislatives per evitar casos d’abusos laborals en la construcció

Ràdio Valira | 1 de febrer de 2024

El Govern ja treballa en modificacions legislatives per tal d’evitar que es tornin a viure situacions d’explotació laboral com les que van tenir lloc fa uns mesos en el sector de la construcció. Arran del tercer informe emès aquest dimecres pel Grup d’experts sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans (Greta), en què s’expressa la preocupació de l’organisme per la legislació laboral i d’immigració “restrictiva” del Principat, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha aclarit que des d’Interior s’està analitzant si caldrà modificar algun apartat de la llei d’immigració o algun reglament actualment en vigor per evitar que situacions similars es tornin a repetir.

Malgrat que ha reconegut que fins a la data només hi ha hagut tres denúncies a empreses per presumptes casos d’explotació laboral, el ministre també ha indicat que s’estan esmerçant els esforços en “reorientar” aquesta modalitat de treball “per prevenir aquesta mala pràctica que s’ha fet per part d’algunes empreses”.

Paral·lelament, i tal com va avançar en seu parlamentària la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, l’executiu també destinarà més recursos a l’àrea d’Inspecció de Treball, que passarà de set a nou treballadors. Es preveu, per tant, que les dues places vacants siguin ocupades al llarg d’aquest 2024. De fet, el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres un edicte per contractar ja la primera persona que ocuparà aquest lloc de treball. A banda, també s’està buscant un altre perfil per substituir una persona que està a uns mesos d’arribar a l’edat de jubilació.

A banda d’aquestes consideracions, Casal ha valorat de manera molt positiva l’informe del Greta i ha recordat que el Principat disposa fins al juny del 2026 per implementar totes les recomanacions del Consell d’Europa. A més, ha reconegut que disposar de més efectius a Inspecció de Treball els permetrà ser més “proactius” a l’hora de poder detectar possibles situacions de vulnerabilitat en l’àmbit laboral.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play