menu Home
AndorraGeneralSocietat

El Govern “redobla” els contactes per evitar els perjudicis dels bloquejos per les protestes dels pagesos

Ràdio Valira | 1 de febrer de 2024

Davant uns talls arran de les protestes dels agricultors francesos (a les quals es poden sumar els catalans) i que estan creant una situació de “complicada acceptació o inacceptable”, tal com ha reiterat aquest dimecres el ministre portaveu, Guillem Casal repetint les paraules del cap de Govern de dilluns, l’executiu està mantenint tots els contactes possibles per fer que hi hagi “la mínima afectació possible”. De fet, ha reconegut que s’estan “redoblant els contactes”. Casal ha respost d’aquesta manera les preguntes sobre el fet que tres entitats franceses, la Federació Nacional de Sindicats d’Agricultors (FDESEA), Joves Agricultors i Maison de Vignerons, hagin posat sobre la taula un nou bloqueig del país el divendres. I davant la possibilitat que s’hi sumin els del país veí del sud el portaveu de l’executiu ha valorat que la situació seria “encara més greu” i, per tant, el bloqueig del país seria una situació “encara més inacceptable”.

Així, Casal ha recordat que tant des d’Afers Exteriors com des de l’ambaixada francesa i d’altres ministeris, com el seu, s’estan fent diversos contactes per conèixer de primera mà quina pot ser la situació que es pot donar. En aquest sentit, ha puntualitzat que ell mateix ha mantingut aquest dimecres un contacte amb la cambra d’agricultura de l’Arieja per “esbrinar la situació”.

Casa ha defensat que l’executiu andorrà no té al seu abast “el control ni la solució” a aquest problema que perjudica Andorra i de manera molt especial el Pas de la Casa que viu dels turistes que arriben del vessant francès. I s’ha mostrat preocupat pel fet que les protestes que s’estan registrant a França puguin reproduir-se a Catalunya bloquejant d’aquesta manera el país tant per la frontera sud com per la nord. Així, ha refermat que es mantenen els contactes al més alt nivell diplomàtic i amb diferents ministeris perquè “no es reprodueixi la situació de bloqueig” que es va viure aquest cap de setmana passat.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play