menu Home
AndorraGeneralSalut

La CASS finançarà el 100% del medicament per al tractament de la síndrome de Dravet

Ràdio Valira | 25 de gener de 2024

La fenfluramina passarà a tenir el 100% del finançament per part de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Així ho ha aprovat aquest dimecres el consell de ministres amb la modificació del reglament que regula les condicions per al finançament públic de medicaments d’alta complexitat, incloent-hi aquest nou medicament que fins ara la CASS finançava al 75%.

Aquest medicament està indicat per al tractament de les crisis convulsives associades a la síndrome de Dravet en pacients que no han obtingut resposta amb tres fàrmacs antiepilèptics diferents i pot tenir un cost mensual entre 754,36 euros i 4.200 euros, en funció de la dosi. Per tal d’accedir a la cobertura del 100%, ha de ser prescrit pel metge especialista en neurologia, neuropediatra o pediatra hospitalari.

La síndrome de Dravet, també coneguda com a epilèpsia mioclònica severa de la infantesa, és una malaltia rara d’origen genètic que afecta 1 de cada 16.000 naixements. En aquest sentit, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha manifestat que a Andorra “hi ha menys de cinc usuaris que poden requerir aquest medicament”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play