menu Home
AndorraEconomiaGeneral

Augment del 3,9% en els abonaments de telefonia mòbil

Ràdio Valira | 25 de gener de 2024

Els abonaments per servei durant el mes de desembre se situen en 51.157 abonats als serveis de telefonia fixa, 117.972 abonats als serveis de telefonia mòbil i 40.926 abonats a Internet de banda ampla. Aquestes dades suposen una pujada del 0,6% respecte al mes de desembre de l’any anterior en telefonia fixa i del 3,9% en telefonia mòbil. Quant als abonats a Internet de banda ampla, també es registra una variació percentual positiva, del 0,3%, respecte al mateix mes de l’any anterior.

En termes mitjans, el nombre d’abonaments a telefonia mòbil ha experimentat, durant els darrers anys, un creixement notable, situant-se el 2023 en un 14,6% principalment motivat per l’augment del prepagament, amb 10.233 usuaris més.

Quant el tràfic telefònic en minuts sense Internet durant el mes de desembre del 2023 se situa en 11,91 milions, equivalent a una variació percentual negativa del 16,7% respecte al mes de desembre de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 7,85 milions de minuts, que representa un descens del 17,9% respecte a l’any anterior. Tanmateix, el tràfic internacional ha estat de 4,06 milions de minuts, que també suposa una reducció del 14,1%.

Pel que fa als abonaments per servei amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari, les variacions percentuals pel que fa a la telefonia fixa presenten una tendència estable, tot i que negativa, en el darrer mes, mantenint-se en un descens del 0,1%. La telefonia mòbil presenta una tendència a la baixa en els darrers quatre mesos, situant-se en una disminució del 0,3%.

Finalment, el tràfic per Internet en GB durant el mes de desembre se situa en 10,40 milions de GB, fet que representa una variació percentual negativa de l’1,6% respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al tràfic d’Internet internacional, presenta una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos i se situa en un valor negatiu del 0,3%.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play