menu Home
AndorraGeneralSalut

“No donis ‘likes’, dona sang!”, la sisena campanya de donació de sang de l’escola andorrana

Ràdio Valira | 23 de gener de 2024

“No donis ‘likes’, dona sang!” és l’eslògan escollit des de les escoles andorranes de segona ensenyança per a la 6a campanya de donació de sang, en col·laboració amb la Creu Roja Andorrana.

Una cita que ha estat presentada aquest dimarts, amb la iniciativa d’animar a la societat a donar sang i poder assolir els nous donants. La directora general d’Escola Andorrana, Formació Andorrana i Formació Professional, Olga Moreno, ha esmentat que tot i haver-hi tres alumnes, cadascun representant una institució de segona ensenyança (Santa Coloma, Encamp i Ordino), “representen una totalitat de 330 alumnes”.

“Hi ha molts alumnes que han treballat en aquest procés de creació d’aquesta sisena campanya. I molta fenia per part dels tutors, que fan un acompanyament global”, ha explicat. A més, ha manifestat que es tracta d’un projecte en el qual es pot parlar de “consolidació amb unes valoracions molt positives respecte a altres anys”, i on Moreno creu ferment que tornaran a assolir-les. També ha destacat els valors de solidaritat i d’humanitat per part dels alumnes.

“Fa unes setmanes, vam començar a treballar a classe i ens vam informar sobre la donació”, ha iniciat l’estudiant de Santa Coloma, Arléte Romero. De fet, entre xerrades de màrqueting, infermeres i matèria en les àrees específiques, com naturals, és com els alumnes han pogut focalitzar la campanya per acollir al màxim de persones possibles.

L’objectiu ha estat clar des d’un principi: “sensibilitzar a la gent d’Andorra perquè doni”. “Volem intentar incrementar el nombre de donacions, seria tot un èxit”, ha confirmat la representant de l’escola d’Ordino, Abril Martínez. L’any passat van tancar l’acció amb 1704 donacions, 76 més respecte al 2022 i esperen que siguin moltes més. Animen a “tota la gent que pugui donar sang, a què ho faci, perquè aquesta és l’oportunitat perfecta per demostrar que els habitants d’Andorra som un equip unit i que ens ajudem els uns als altres”, ha conclòs Martínez.

Tres jornades per a la recaptació

La sisena edició es realitzarà en tres jornades, programades pel pròxim 31 de gener, 1 i 2 de febrer, al centre de Congressos d’Andorra la Vella. Dividides en dos torns, al matí de les 11 hores fins a les 14 hores, i a la tarda de les 16 hores fins a les 20 hores.

Els alumnes faran diverses tasques, com ara la d’organització o aclariment de dubtes, dividits en una hora per grup classe, ha mencionat l’alumne de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp, Jan Martínez. “Per als voluntaris que vulguin venir, podran fer-ho de les 17 hores fins a les 20 hores”, ha afegit.

El secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, ha recalcat que és important “esmorzar abans de venir” i “estar segurs que hagin passat dos mesos entre donació i donació”. “És preferible venir amb cita prèvia, però si una persona no en té, també se li acceptarà. Si en un moment existeix una manca, podem anar encabint gent per poder superar a la xifra de 350”, ha addicionat.

Saurí ha finalitzat esmentant que “la joventut demostra el seu compromís i responsabilitat realitzant actes solidaris com aquest, i des de Creu Roja Andorrana n’estem molt agraïts”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play