menu Home
AndorraCulturaGeneral

Torna el Cicle de cinema de muntanya i de viatges amb vuits sessions a Ordino i la Massana

Ràdio Valira | 22 de gener de 2024

El teatre de les Fontetes de la Massana i l’Auditori Nacional, a Ordino, acolliran tots els dimecres i dilluns de gener i febrer, respectivament, vuit sessions del cicle de cinema de muntanya i de viatges. Un cicle que ja s’ha convertit en referent pels amants de les aventures i de les experiències explicades en primera persona. Ambdós comuns continuen amb l’aposta per aquesta programació conjunta, la qual permet oferir un programa de qualitat i que replega un nombrós públic en totes les edicions

Les sessions donaran el tret de sortida el dilluns 29 de gener a Ordino, on hi serà l’alpinista Stefi Troguet per presentar un documental inspirat en les seves últimes expedicions, projecció que compta amb el suport de Viladomat Esports. La proposta del 31 de gener, a la Massana, anirà a càrrec de l’escriptora i fotògrafa catalana Kris Ubach, qui exposarà la seva crònica del recorregut realitzat des d’Irun fins al cap de Creus, passant per Andorra.

A partir d’aquí, les sessions s’alternaran. A Ordino, es podrà trobar un component més esportiu i competitiu, en canvi, a la Massana estaran centrades en els viatges, com per exemple, el de Toni Arbonès per les terres del Nil Blau. Arbonès proposarà un viatge a Etiòpia, passant per la seva cultura i història el pròxim 7 de febrer. I canviant de continent, Inés Martí i Fiona Romero descobriran als espectadors un país encara força desconegut com és Islàndia, d’una bellesa salvatge i un progrés social encomiable.

Al cicle també es viatjarà amb bicicleta, amb l’obridora de rutes cicloturístiques, Belén Castillo, i presentarà la seva experiència recorrent el Kirguizsitan (28 de febrer).

Les emocions més extremes són protagonitzades per Olivier Sautet, que presentarà el documental ‘Petit Suisse’, sobre la història de l’esportista superdotat que va arribar al màxim nivell d’esquí i kitesurf, el suís Maxime Chabloz (5 febrer, Auditori Nacional). Un altre motor del reportatge és l’adrenalina, amb ‘Open Ocean’, que mostra l’experiència del bomber i navegant a vela, Dídac Costa, a una de les proves més extremes del planeta, la Vendée Globe, sense escales i en solitari (19 de febrer).

La darrera proposta d’Ordino serà dilluns 26 de febrer, amb el documental ‘Fuego’, de Kilian Bron, que narra la recerca de la imatge perfecta i de trobades inoblidables des de Guatemala al Perú, passant per Bolívia.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play