menu Home
AndorraGeneral

Incrementen un 7,4% els establiments inscrits en el Registre de comerç al 2023

Ràdio Valira | 22 de gener de 2024

L’any 2023 s’ha tancat amb un total de 12.435 establiments actius inscrits en el Registre de comerç i indústria, la qual cosa representa un increment de 859 establiments en relació amb els 11.576 establiments registrats a finals de l’any 2022, és a dir, un augment del 7,4%.

Segons el sector d’activitat econòmica, tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, destaca el nombre d’establiments que desenvolupen la seva activitat principal en l’àmbit del comerç a l’engròs i al detall; reparació de vehicles de motor i motocicletes (3.238 establiments), les activitats professionals, científiques i tècniques (2.686 establiments) i la informació i comunicacions (1.100 establiments).

Pel que fa a la ubicació territorial, es detecta una concentració del 64,9% dels establiments entre les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. A més a més, les parròquies de Canillo i d’Escaldes-Engordany mostren els increments anuals més elevats (11,5% i 8,6% respectivament), en un context generalitzat de creixements en totes les parròquies durant l’any 2023.

L’augment general de l’any 2023 s’explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d’establiments, identificada com la diferència entre les altes i les baixes, en inscriure’s 1.439 nous establiments i registrant-se 580 baixes. Els sectors que més han contribuït a aquest augment han estat les activitats professionals, científiques i tècniques (325 establiments nets), informació i comunicacions (189 establiments nets) i comerç a l’engròs i al detall; reparació de vehicles de motor i motocicletes (122 establiments nets).

En termes comparatius amb l’exercici 2022, en el que es van registrar 1.436 nous establiments, durant l’any 2023 augmenta lleugerament el ritme d’altes, experimentant així una variació anual positiva del 0,2% i 1.439 nous establiments. En canvi, les 580 baixes d’establiments registrades l’any 2023 són inferiors als registres observats l’any anterior (586 establiments i una variació interanual negativa de l’1%).
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play