menu Home
AndorraGeneral

Han entrat al país 4,2 milions de vehicles durant el darrer any

Ràdio Valira | 22 de gener de 2024

El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de desembre ha estat de 364.878, fet que suposa una variació percentual positiva respecte al mes de desembre de l’any anterior de l’1,2%. El total de turismes presenta un increment de l’1,0% i el de vehicles pesants del 7,9%.

Els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual positiva del 0,4% mentre que, pels provinents de França, la variació ha estat d’un +2,5%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual positiva del 6,1% per la frontera hispanoandorrana. Quant a la frontera francoandorrana, la variació ha estat positiva en un 24,3%.

El nombre de vehicles que han entrat al país durant l’any 2023 ha estat de 4.229.314, fet que representa una variació positiva del 5,6% respecte a l’any 2022, en què van entrar 4.004.384 vehicles. Els vehicles que ho han fet per la frontera hispanoandorrana han augmentat en 159.504 unitats, un 5,9% positiu respecte a l’any passat, mentre que els que han entrat per la frontera francoandorrana ho han fet en un 5,0% (65.426 unitats més).

Pel que fa a les dades ajustades, les variacions mensuals del total de vehicles presenten una tendència a l’alça en els darrers cinc mesos i en aquest mes de desembre és d’un 1,7% positiu. Les variacions mensuals de l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana mostren una tendència a l’alça en els darrers cinc mesos, situant-se en un 2,2% positiu. Pel que fa a les variacions mensuals per la frontera francoandorrana, presenten també una tendència a l’alça en els darrers cinc mesos, situant-se en un 0,9% positiu.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play