menu Home
AndorraEconomia

El salari medià de l’octubre arriba als 1.925 euros

Ràdio Valira | 18 de gener de 2024

El salari mitjà del mes de novembre es va situar en els 2.351,07 euros, mentre que el salari medià va arribar fins als 1.925,14 euros. Així es desprèn de les dades avançades fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística, les quals mostren que les xifres presentades suposen unes variacions positives del 6,7% i del 6,4% respectivament respecte de les dades avançades el novembre del 2022.

Tanmateix, es detalla que el nombre d’assalariats va situar-se en les 42.563 persones, el que representa una variació positiva del 3,2% respecte del mateix termini de l’any anterior. La massa salarial va quedar fixada en 100,07 milions d’euros, el que suposa una variació positiva del 10,1% respecte del novembre del 2022.

D’altra banda, Estadística també ha publicat les dades semidefinitives relatives al mes d’octubre. En aquest sentit, es mostra com el nombre total d’assalariats va ser de 41.649 persones, un increment del 3,2% respecte del mes anterior, quan n’hi van haver 40.343. L’octubre va presentar l’increment més destacat en el nombre d’assalariats en el sector de transport i comunicacions, amb un 7,6%. Per contra, el sector amb un decrement més destacat en el nombre d’assalariats és el de l’agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un 2,1%.

La mitjana d’assalariats, d’acord amb les dades acumulades de gener a octubre del 2023, és de 43.195 persones, un 4,5% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és el de transports i comunicacions amb un 8,8%. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és el de sistema financer, amb un 1,9%. Així mateix, segons les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana d’assalariats és de 43.259 persones, un 4,8% més comparat amb el mateix període anterior.

Finalment, la massa salarial total del mes d’octubre va ser de 99,49 milions d’euros, un 10,4% més que al mateix mes de l’any anterior. El salari mitjà va situar-se en els 2.388,69 euros (un 6,9% més que al setembre) i el medià va arribar als 1.953,71 euros, és a dir, un 6,6% més respecte al mateix mes de l’any anterior.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play