menu Home
AndorraSocietat

Punjabi no es planteja dimitir tot i qualificar l’APDA d’ingestionable

Ràdio Valira | 9 de gener de 2024

La directora de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), Resma Panjabi, ha assegurat aquest dimarts durant una compareixença davant la premsa que no contempla la seva dimissió malgrat descriure l’entitat com a ‘ingestionable’. “No acabo d’entendre els motius pels quals hauria de presentar la meva renúncia. He complert un mandat legal i estic aconseguint els objectius malgrat la manca de recursos”, ha indicat Panjabi, afegint que “he tingut mala sort i m’he trobat amb situacions extraordinàries”.

Punjabi ha fet aquestes declaracions l’endemà de l’anunci de la renunúncia de Sabrina Pujol com a inspectora, qui havia jurat càrrec el passat octubre per a cobrir les vacants anteriors. Davant d’aquest panorama, Punjabi ha aprofitat la compareixença per a detallar, una a una, les casuístiques de les darreres baixes. “Jo necessito un equip de cinc persones i tinc un equip de dues persones que treballen quan els hi convé” ha denunciat la cap de l’APDA.

En aquest context, Punjabi ha recordat que, en el primer cas, la inspectora Gemma Gaset va presentar la seva renúncia citant motius personals. Tot i això, segons l’opinió de Punjabi, considerava que Gaset estava “cobrant un sou públic sense haver realitzat una feina significativa”. Pel que fa al segon cas, tal com detalla Punjabi, la inspectora Agda Castillo va dimitir al veure’s immersa en un ‘burn out’ per una sobrecàrrega de feina insostenible durant un període en què les responsabilitats a l’APDA es van triplicar i l’entitat no va poder contractar personal extra. En relació amb l’últim cas de la inspectora Sabrina Pujol, la cap de l’APDA ha assenyalat que va dimitir en rebre la proposta d’un horari de treball que no estava disposada a acceptar.

Punjabi també ha assenyalat que es va optar per prescindir de la secretària de l’entitat, un càrrec amb ‘drets adquirits’ que ella no havia sol·licitat i que rebia 44.000 euros anuals. “Vam decidir incorporar dos tècnics amb formació universitària”, ha recordat la cap de l’agència.

Després de proporcioanr aquesta informació, Punjabi ha assegurat que “tinc tota la responsabilitat, però hi ha qüestions on no tinc marge d’actuació” mentre afegia que “els inspectors no tenim aquest mecanisme. Això m’ho trobaré jo i el cap que em substitueixi”. En preguntar-li sobre quina seria l’estructura ideal, Punjabi ha assenyalat la necessitt d’una ‘modificació’ de la llei i ha considerat viable la proposta del síndic Carles Ensenyat, qui planteja que els inspectors siguin funcionaris enlloc de càrrecs de designació política. “Els inspectors de treball, per exemple, són funcionaris. Això proporcionaria més seguretat i es preveuria un règim sancionador en cas de decidir no presentar-se al lloc de treball” ha subratllat la cap de l’APDA tot indicant que aquest model ja s’aplica en altres països.

Per acabar, Punjabi ha decidit fer públic els sous dels treballadors de l’entitat. En aquest context, la cap de l’APDA ha informat que, actualment, els inspectors perceben un sou anual de 33.190 euros, els tècnics reben un sou de 26.190 euros anuals, i ella mateixa rep 45.000 euros anuals, el que representa una reducció del 45% respecte al salari del cap anterior.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play