menu Home
AndorraEconomia

Les estacions de Grandvalira Resorts clouen les festes amb prop de 293.000 dies d’esquí venuts

Ràdio Valira | 9 de gener de 2024

Les estacions de Grandvalira Resorts han tancat les vacances de Nadal amb un balanç satisfactori de visitants. Concretament, entre el 23 de desembre i el 7 de gener, els dominis han venut un total de 292.545 dies d’esquí, amb 220.827 a Grandvalira, 44.871 a Pal Arinsal i 26.847 a Ordino Arcalís. Un cop més, des del domini es destaca la feina dels equips de terreny, que dins el marc d’escassetat de nevades generalitzada als Pirineus, han aconseguit que les estacions andorranes hagin pogut oferir al voltant de 150 quilòmetres esquiables entre els tres dominis al llarg d’aquestes dues setmanes.

En aquest sentit, també ha estat molt important la producció de neu de cultiu i l’extensa xarxa d’innivació amb què compta Grandvalira Resorts, en la qual destina grans inversions cada temporada per tenir la tecnologia d’última generació que garanteix la millor qualitat, i que aquests dies ha permès que les estacions d’Andorra oferissin molt bones condicions. Tot plegat, ha refermat Andorra com un dels principals destins de neu de la Península.

D’altra banda, les esperades nevades dels darrers dies han anat molt bé i han deixat gruixos de 45 centímetres de neu nova a Grandvalira, de 55 a Pal Arinsal i de 60 a Ordino Arcalís, “un excel·lent final de festes que fa preveure unes bones condicions de neu de cara a les pròximes setmanes, gràcies també a la previsió de noves precipitacions”, expliquen des de l’estació.

Això ja ha permès ampliar l’oferta esquiable amb prop de 180 quilòmetres esquiables entre totes les estacions, entre les quals destaca l’obertura al públic de la pista Avet, que continua la seva posada a punt per a la gran cita de l’hivern amb la Copa del Món d’esquí alpí femenina del 10 i 11 de febrer.

També és important remarcar l’estrena, abans de Nadal, del nou telecadira de sis places Port Negre a Arinsal, la principal novetat de la temporada a Pal Arinsal. El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, assenyala que “les perspectives per al que queda de temporada quant a reserves són excel·lents, tant pel que fa als mercats de proximitat com amb l’arribada de molts grups provinents dels internacionals”.

Esquí nocturn al Pas de la Casa
D’altra banda, a partir d’aquest dijous, el sector Pas de la Casa posarà en marxa l’esquí nocturn. Així, la pista Tubs i el telecadira la Solana continuaran operatius més enllà de les 17 hores i s’il·luminaran fins a les 20 h. Durant el mes de gener, s’activarà entre dijous i dissabte, mentre que al mes de febrer, l’esquí nocturn estarà operatiu cada dia en el seu horari habitual, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. En aquest sentit, cal recordar que tots els forfets de dia, multidia, temporada i Plus+ són vàlids per accedir a la pista d’esquí nocturn, tret del forfet vianant.

Inici de les competicions internacionals
Amb les precipitacions de neu rebudes els últims dies, més les que s’esperen, les estacions de Grandvalira Resorts encaren els pròxims mesos amb optimisme, on destaca la celebració de grans fites esportives. Pal Arinsal donarà el tret de sortida a la temporada de competicions amb la Copa d’Espanya i la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya aquest cap de setmana, que serà el preludi a la Copa del Món ISMF Comapedrosa Andorra que tindrà lloc del 19 al 21 de gener.

Seguidament, Ordino Arcalís acollirà la 32a edició del Trofeu Borrufa, del 22 al 25 de gener, i posteriorment es prepararà per a una nova cita del Freeride World Tour, entre l’1 i el 7 de febrer. Finalment, Grandvalira celebrarà el 10 i l’11 de febrer la Copa del Món femenina d’esquí alpí Audi FIS Ski World Cup i la Copa del Món de Quilòmetre Llançat del 12 al 15 de març.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play