menu Home
AndorraGeneralPólitica

Xavier Espot: “La nostra fita màxima és governar les set parròquies”

Ràdio Valira | 4 de desembre de 2023

El cap de Govern i president de Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, ha acompanyat els diversos candidats de la formació taronja en l’enganxada de cartells. A la seva parròquia, Escaldes-Engordany, a la Plaça Santa Anna, Espot ha aprofitat per fer una valoració de la campanya que espera i ha afirmat que “no hi ha motius per pensar que no sigui una campanya feta des del respecte i el joc net. No hauria de ser una excepció”. En l’àmbit més estrictament electoral, el líder taronja ha dit que “tenim moltes ganes de tornar a guanyar on ho vam fer fa quatre anys (DA va imposar-se en cinc de les set parròquies) i recuperar Escaldes-Engordany, que és la meva parròquia i Sant Julià de Lòria, conjuntament amb UL, recuperant l’esperit fundacional que tenia DA quan va nèixer”.

Entrant més al detall, Espot ha posat el focus en Andorra la Vella on ha afirmat que “volem tornar a guanyar i mantenir el govern de la capital” i també, com no podia ser d’una altra manera, ha parlat d’Escaldes-Engordany. “Els veïns han pogut experimentar el que és la gestió del comú actual i la veritat és que pels inputs que rebo, deixa molt a desitjar” ha etzibat Espot, tot afegint que “des d’aquest punt de vista, nosaltres presentem una candidatura de gent capacitada, de gent formada, de gent eclèctica, de gent vinguda, de diversos sectors professionals, de diverses procedències de la mateixa parròquia d’Escaldes-Engordany i creiem que estem preparats per guanyar aquestes eleccions i tornar a convertir Escaldes en el motor capdavanter del país que en els altres quatre anys ha deixat de ser”.

El líder taronja ha parlat també d’habitatge i ha indicat que “és que potser també és el moment de posar damunt la taula que la resolució del problema de l’habitatge no només correspon al Govern, sinó que també implica la resta d’institucions públiques, i particularment als comuns, que tenen moltes palanques i molts instruments per aportar solucions en qüestions d’habitatge”. Espot ha exposat que “tots i cadascun dels programes electorals d’aquestes eleccions comunals, han volgut dedicar-hi un tronc comú per parlar específicament d’habitatge i, després, cada parròquia també, té el seu propi programa específic també en aquesta matèria perquè, evidentment, és la problemàtica social més important que tenim avui en dia plantejada en l’àmbit de país”.

A més a més, parlant dels projectes impulsats en matèria d’habitatge pel comú d’Escaldes, ha remarcat que “els pocs projectes que hi ha hagut en aquesta matèria ha vingut el Govern a rescatar-los i posar diners perquè poguessin tirar endavant. Per tant, des d’aquest punt de vista, jo crec que el que hem de fer és ser clars, diàfans, transparents i explicar a la ciutadania el que hi ha. És un problema molt complicat de resoldre i hem de remar tots en la mateixa direcció. També els comuns”. El president de DA ha evitat fer qualsevol aposta maximalista pel que fa als resultats, però ha dit que “la nostra fita màxima és assolir el govern de les set parròquies. Però no m’agrada apostar i encara menys perdre el respecte per a la decisió popular de la ciutadania. Som massa respectuosos de la voluntat popular i del que s’acabi decidint el dia 17 de desembre per anticipar o fer exercicis d’excessiva autocomplaença”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play