menu Home
AndorraGeneralPólitica

Una campanya a Andorra la Vella sota ‘l’ombra’ de Conxita Marsol

Ràdio Valira | 4 de desembre de 2023

Els candidats a cònsols de les dues llistes que concorren a Andorra la Vella, Demòcrates + Socialdemòcrates SDP + Independents i Enclar han donat aquest diumenge el tret de sortida a una campanya en la qual ‘l’ombra’ de l’ex-cònsol major, Conxita Marsol, serà ben present. En aquest sentit, el candidat d’Enclar, Sergi González, ha recordat que Marsol ha estat “la mentora” d’Astrié i que ara que és ministra d’Habitatge sembla que la ciutadania “no està gaire contenta” i que pel que fa al seu llegat a la parròquia “ha fet unes feines que hem de qüestionar i valorar”. En aquest sentit, ha manifestat que “s’ha deixat de banda” la ciutadania, ja que per exemple ningú els va demanar “si es volien gastar quatre milions en unes fonts de colors”. Al seu torn, el candidat de Demòcrates, David Astrié, ha destacat que “la dificultat i el repte a la vegada” serà separar la feina que correspon al Govern i al comú i, en el cas concret de l’habitatge i el descontentament de la ciutadania, ha reivindicat que “últimament s’ha arribat a un consens amb una llei de l’habitatge, que està consensuada per moltes forces polítiques. S’ha arribat en una situació més calmada que la que tenim inicialment i això és el que ens ha de permetre a tots junts treballar amb tranquil·litat, reunint tots els agents socials implicats en tota la matèria d’habitatge i treballar conjuntament i amb tranquil·litat”.

Precisament Astrié ha reconegut que l’habitatge serà un dels temes estrella, “malgrat que sigui més competència del Govern” i en aquest sentit ha recordat que el comú d’Andorra la Vella ha cedit la parcel·la de la Borda Nova perquè l’executiu hi construeixi. El candidat de Demòcrates ha afegit, però, que també hi haurà sobre la taula altres temes “com el medi ambient, la sostenibilitat, aspectes socials i també temes mediambientals”. Des d’Enclar també creuen que l’habitatge serà ben present en la campanya, però també han destacat que per a ells el més important és incidir en la idea que cal treballar incidint en el fet que “totes aquestes polítiques que s’han fet últimament, pensant en el turisme i no pensant en el ciutadà” i que, per tant, és important “fer polítiques pensades en el dia a dia del ciutadà”, amb la qual cosa el seu cavall de batalla serà “la participació”, tal com han destacat tant González com la número dos, Olalla Losada.

Sobre el fet de si es veu favorit o no, Astrié ha valorat que no, i ha manifestat que “són dues candidatures que totes dues lluitaran fins al final perquè totes dues tenen opcions”. “El fet d’haver estat els darrers anys al comú potser sí que fa que jo sigui una mica més conegut que l’altre candidat, però en definitiva jo penso que les dues candidatures tenen les mateixes opcions” i ha remarcat que incidiran en explicar el projecte polític que presenten, tot defensant que en aquests darrers anys “s’ha transformat la parròquia en l’àmbit urbanístic i en l’àmbit social i aquest és el missatge que hem de passar, que totes aquestes coses que s’han fet des del comú s’han de continuar fent”. No ho veuen igual des d’Enclar, des d’on assenyalen que aquests anys “la ciutadania troba que hi ha moltes mancances”, ja que la parròquia està “pensada molt cap al turista, però cap al dia a dia, cap als nostres ciutadans, s’ha deixat una miqueta de banda”. “Des d’Enclar hem de potenciar que la gent d’Andorra ens mereixem no ser uns de primera i uns altres de segona, tots som iguals” i han incidit en la participació i en escoltar allò que la gent vol.

A l’últim i qüestionats sobre la participació en les darreres comunals, que va estar per sota del 50%, des d’Enclar apel·len a la “il·lusió” perquè la gent participi i estigui “implicada” en el projecte. I des de Demòcrates destaquen que cal que la gent es mobilitzi i que és responsabilitat seva “explicar bé els projectes i que la gent pugui entendre tot el que està previst al programa electoral”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play