menu Home
AndorraGeneralPóliticaSocietat

El ministre portaveu reitera que el que preocupa al Govern és la problemàtica de l’habitatge

Ràdio Valira | 30 de novembre de 2023

El ministre portaveu, Guillem Casal, no ha volgut entrar a valorar aquest dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres si la manifestació promoguda per al dia 8 de desembre en defensa d’un habitatge digne perjudica la imatge del país. Així, i qüestionat pels mitjans de comunicació sobre si el seu parer era el mateix que l’expressat pel ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, Casal s’ha limitat a manifestar que no volia entrar a valorar aquest punt. Ha reiterat, però, que el que preocupa a l’executiu “és la situació al voltant de l’habitatge”. “El que ens obsessiona”, ha remarcat, és trobar solucions a aquesta problemàtica.

I ha afegit que per aquest motiu des de l’executiu ja s’han impulsat algunes accions, la més recent de les quals ha estat l’aprovació aquest dimarts en seu parlamentària de la llei dels lloguers. En aquest sentit, ha recordat que s’han impulsat altres textos, com el dels gravàmens als pisos buits, que també espera que puguin rebre el suport unànime de les diferents forces polítiques.

I també amb relació al consens i a la necessitat de què tots els actors implicats facin les seves aportacions, el ministre ha destacat que tot i no haver pogut entrar al detall de les propostes del Col·legi Oficial d’Arquitectes el que és “bo” és que hi hagi “un clima” en què tothom estigui compromès “al voltant de l’habitatge” i pugui fer les seves aportacions.

Quant a les discrepàncies sobre el recorregut de la manifestació del dia 8, ha recordat que els impulsors han de “donar trasllat” a la policia, protecció civil i els comuns afectats i que llavors s’entra en la fase de la negociació “tècnica o tecnicojurídica per adaptar el millor recorregut aplicable”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play