menu Home
AndorraPólitica

Casal: “És fals que el Govern persegueixi políticament Vanessa Mendoza Cortés”

Ràdio Valira | 30 de novembre de 2023

“És fals que el Govern persegueixi políticament Vanessa Mendoza Cortés i sap greu que es doni veu i crèdit a veus que volen desprestigiar al país”. Aquesta ha estat la resposta del ministre portaveu, Guillem Casal, quan els mitjans de comunicació l’han qüestionat sobre la declaració de la comissària europea de drets humans, Dunja Mijatovic, on assegura que el procediment penal endegat a Andorra contra la presidenta d’Stop Violències soscava la llibertat d’expressió “i té un efecte paralitzador en la tasca dels defensors dels drets humans”, així com sobre aquelles persones “que defensen els drets de les dones i les nenes a Andorra”.

Casal ha volgut “contextualitzar” els fets pels quals Mendoza té oberta una causa al país i ha recordat que arran d’unes declaracions que va efectuar al davant de les Nacions Unides des del Govern es va posar els fets en coneixement de la fiscalia general “en garantia dels drets dels treballadors” públics, ja que es va considerar que aquestes declaracions eren “difamatòries i falses envers els treballadors públics”. En aquest sentit, el portaveu de l’executiu ha volgut emfasitzar que “el procés judicial res té a veure a la pertinença o postulats polítics” d’aquesta persona, és a dir, que no se li ha obert una causa judicial per pertànyer a una determinada associació o per defensar uns postulats concrets sinó per les afirmacions fetes. “El Govern no ha d’entrar a valorar el procés judicial” ha remarcat Casal, que ha puntualitzat que el Govern no va denunciar “mai” Mendoza sinó que únicament va posar en coneixement de la fiscalia els fets.

Preguntat pels mitjans de comunicació si el fet que el Consell d’Europa faci aquestes afirmacions pot perjudicar la imatge del país, el ministre portaveu ha destacat que el ministeri d’Afers Exteriors és qui té la competència de les relacions bilaterals i multilaterals i ha afegit que desconeix si prèviament a aquesta manifestació del Consell d’Europa, o més endavant, hi haurà algun tipus de comunicació al respecte.

Casal ha reiterat la “voluntat” de l’executiu “d’avançar” cap a la despenalització de l’avortament i ha recordat que un primer pas ja va ser la posada en marxa, la legislatura passada, del servei integral d’atenció a la dona.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play