menu Home
AndorraCultura

La música d’arrel popular i tradicional del Pirineu aterra a Sant Julià de Lòria

Ràdio Valira | 29 de novembre de 2023

El pròxim divendres 1 de desembre tindrà lloc el concert per a tres guitarres i veu ‘El cançoner de la trementinaire’, del Trío Desconcierto i Anila Padrós, sota la creació, producció i direcció artística de David Font, component del grup musical. L’espectacle, que tindrà lloc a l’església de Sant Julià i Sant Germà, es basa en la música d’arrel popular i tradicional del Pirineu que ens trasllada a l’època de les trementinaires, dones de les valls pirenaiques que, durant l’hivern, recorrien la regió venent trementina i herbes medicinals.

Les obres que integren aquest cançoner han estat objecte d’arranjaments per a un trio de guitarres clàssiques i veu, donant lloc a un acurat i madur estil musical que no només manté la seva arrel tradicional, sinó que s’enriqueix amb els colors, matisos i subtileses pròpies de la música clàssica.

Amb ‘El Cançoner de la trementinaire’ els artistes presenten un repertori agradable i lleuger, carregat d’emocions i sensacions diferents, oferint una proposta musical verdaderament única i elegant.

El Trío Desconcierto està integrat per David Font, Giancarlo Scevola i Simón Maisano, tres guitarristes professionals de formació clàssica que, al llarg dels últims sis anys, han realitzat diversos concerts temàtics amb un variat repertori i han participat en diferents festivals, entre els quals destaquen el Festival Narciso Yepes d’Andorra (2017) o, més recentment, el Festival Amics de la Cambra Romànica (2021).

Anila Padrós és una cantautora i actriu de Barcelona que, malgrat la seva joventut, ha desenvolupat una activa carrera professional en el món de la cançó, interpretació i dansa. Actualment, continua amb el seu procés de formació a l’Institut del Teatre de Barcelona.

El concert tindrà lloc el divendres 1 de desembre a les 20.30 hores a l’església de Sant Julià. Organitzada per l’ambaixada d’Espanya a Andorra, amb la col·laboració del comú de Sant Julià de Lòria i l’església parroquial de Sant Julià de Lòria, aquesta activitat cultural s’emmarca en la Presidència d’Espanya del Consell de la Unió Europea i coincideix amb l’inici de la Fira de Santa Llúcia.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play