menu Home
AndorraGeneralPólitica

El Tribunal Constitucional rebutja el recurs pel vot judicial de les eleccions generals

Ràdio Valira | 29 de novembre de 2023

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs d’empara presentat per l’advocat Emili Campos relatiu a la impugnació dels resultats de les eleccions generals del 2 d’abril degut a les irregularitats que a parer seu es van produir en el procés del vot judicial. Concretament, l’advocat assegurava que el vot judicial “no va tenir la guarda i custòdia que mereixia atès que la cadena de custòdia es va trencar”, de manera que s’hauria vulnerat el dret fonamental al sufragi.

Des de l’Alt tribunal s’assegura que “la impugnació d’un procés electoral ha d’obeir a vulneracions processals susceptibles de desnaturalitzar la lliure expressió de la voluntat del poble” i, en aquest cas, “el contingut de les actuacions no prova cap alteració del sentit del sufragi, ja que la integritat del vot es garanteix mitjançant la introducció dels sobres en un altre sobre més gran signat per l’elector i, una vegada classificats, es dipositen en una caixa forta en un recinte tancat”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play