menu Home
AndorraPólitica

Propostes de la Cambra d’agricultura de l’Arieja per als cultius d’Ordino

Ràdio Valira | 9 de novembre de 2023

Ordino.- En el marc de la reserva de biosfera d’Ordino i seguint el full de ruta dels ODS, el comú d’Ordino, amb l’acord de la Taula d’agricultura del comú, va encarregar a la Cambra d’agricultura de l’Arieja una diagnosi dels sòls agrícoles de la parròquia amb propostes de millores, contemplant alhora, el potencial de producció agrícola en un context d’agricultura sostenible o ecològica, per tal d’optimitzar el rendiment econòmic de les explotacions agrícoles, tot buscant una producció sostenible.

Cinc agricultors han participat concretament a l’estudi, posant a disposició de la Cambra d’agricultura de l’Arieja, una de les seves parcel·les agrícoles sobre les quals la tècnica agrònoma Aude Pelletier ha pogut realitzar uns sondejos que s’han analitzat en laboratori, com intercanviar amb els agricultors sobre els processos culturals.

La diagnosi ha permès establir que la coberta màxima del sòl agrícola i un treball mínim del mateix, la planificació del dall de cereals, la pastura del bestiar en rotació dinàmica i l’associació sobre diferents nivells de diversos cultius i ramaderia, basada sobre la complementarietat de les espècies, haurien de millorar el rendiment de la producció, augmentant la rendibilitat econòmica, sigui en agricultura sostenible o en agricultura ecològica.

El president de l’Associació de pagesos i ramaders d’Andorra, el director del departament d’Agricultura de Govern, convidats pel conseller delegat d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat del comú, Eduard Betriu, amb tots els agricultors de la parròquia, han assistit a la presentació de la diagnosi que ha estat valorada com a molt profitosa per la professió.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play