menu Home
AndorraPólitica

El Govern avança 1,3 milions d’euros al SAAS per a la compra de dos equips mèdics

Ràdio Valira | 25 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- El Govern ha autoritzat un avenç de fons per un import d’1.350.000 euros per incrementar les transferències de capital destinades a donar cobertura pressupostària a inversions sanitàries cabdals i inajornables del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Concretament, segons publica aquest dimecres el BOPA, l’executiu finançarà per 900.000 euros l’adquisició d’un TC, un equip especial que permet crear imatges detallades o exploracions de regions internes del cos i la d’un mamògraf valorat en 450.000 euros.

Aquest avenç de fons, per tant, dona resposta al fet que la partida pressupostària destinada a finançar les transferències de capital al SAAS per adquirir les inversions de reposició de material mèdic i de rehabilitació “és insuficient per abastar la totalitat de costos”.

Tenint en compte que el pressupost per a l’exercici del 2023 no disposa de crèdits suficients per fer-se càrrec d’aquests costos, des del Govern s’assenyala que “és necessari dotar el pressupost del ministeri de Salut dels crèdits necessaris addicionals destinats a incrementar la transferència de capital al SAAS per finançar les inversions esmentades”. Per tant, el decret fet públic aquest dimecres “recull les partides pressupostàries necessàries per atendre les obligacions derivades de l’adquisició d’aquestes inversions”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play