menu Home
AndorraSocietat

La primera edició de l’Andorra Crea clou amb bona acollida entre els programadors culturals convidats

Ràdio Valira | 2 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- Un dels objectius principals del festival ‘Andorra Crea’ és l’obertura d’un aparador per a la cultura del país, per aquest motiu, des de l’organització es va contactar programadors dels països veïns perquè poguessin assistir a les actuacions d’aquest cap de setmana amb la finalitat d’estimular la contractació de propostes artístiques andorranes a l’estranger. Impulsant així la internacionalització, la professionalització i el desenvolupament de les indústries culturals del Principat.

Aquest objectiu principal ha estat complert, segons ha explicat el cap d’àrea d’Acció Cultural del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, Joan-Marc Joval: “hem afavorit la trobada entre programadors i artistes, els quals han pogut iniciar converses per obrir línies de contractació per actuar a l’estranger i també en festivals nacionals”.

D’altra banda, la primera edició del festival de promoció de les arts andorranes ha clos amb una bona acollida per part del públic del país. Joan-Marc Joval ha assegurat que la programació d’espectacles a totes les parròquies ha permès acostar les actuacions al públic local.

S’han celebrat més de trenta espectacles arreu del país de disciplines artístiques diferents, dansa, teatre, música, audiovisual i teatral. Cal recordar que el certamen és subvencionat i organitzat pel Govern amb la col·laboració dels set comuns, els quals hi ha contribuït econòmicament i facilitant la part tècnica i logística dels equipaments comunals, on s’hi han celebrat els espectacles.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play