menu Home
AndorraSocietat

Quatre equips andorrans a la final de la World Robot Olimpyad Spain 2023

Ràdio Valira | 15 de setembre de 2023

Andorra la Vella.- El Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell acollirà aquest cap de setmana la final espanyola del torneig de robòtica educativa en la qual prendran part els equips andorrans guanyadors de la final nacional que organitza Andorra Telecom. L’operadora patrocina als equips participants a la final espanyola.

L’equip ‘Guaix Pas’, de l’escola andorrana del Pas de la Casa, participarà en la categoria ‘Robo Basic’, mentre que la resta d’equips andorrans, ‘Brother Team MG’, ‘Sara i Carla Team’ i ‘Els Dinos Andorrans’, de l’Aula Tecnològica Loopa, ho faran en la categoria Robo Mision.

Els guanyadors de cada categoria obtindran el passi a la final mundial que se celebrarà del 7 al 9 de novembre a Panamà. El dissabte dia 16 es farà el muntatge del robot i l’entrenament dels equips, a porta tancada. El diumenge, entre les 9 h i les 15 h, es disputaran les finals de les diferents categories i estaran obertes al públic.

La Fundació EducaBOT organitza la World Robot Olimpyad Spain. Aquesta competició promou entre infants i joves d’entre 8 i 19 anys, una oportunitat per apropar-se de forma lúdica a la tecnologia.

El repte d’aquest any es basa en la preservació de la vida marina, les infraestructures submarines i els ports autònoms.

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de la competició de la First Lego league, que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L’objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees – ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució de problemes tecnològics.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play