menu Home
AndorraSocietat

Les parròquies inicien el tractament aeri per al control de la processionària

Ràdio Valira | 15 de setembre de 2023

Andorra la Vella.- A partir del dilluns, 18 de setembre, i fins al dijous, dia 21, es durà a terme la campanya de tractament aeri de control de la processionària del pi a les set parròquies i que realitzen els comuns conjuntament de forma periòdica. Els treballs, com s’ha fet en ocasions anteriors, es faran amb helicòpter a les zones més boscoses i amb un material totalment compatible amb l’activitat humana, el medi natural i els animals.

Segons el calendari que s’ha establert, es començarà a Encamp i Canillo. El tractament continuarà a Escaldes-Engordany, la Massana i Ordino. A mitjan setmana es durà a terme a Andorra la Vella i, finalment, es tancarà dijous a Sant Julià de Lòria. Aquestes previsions poden variar segons la meteorologia i es realitzaran durant el matí fins a migdia.

Aquesta campanya és una continuïtat del pla de control de la població de la processionària als boscos d’Andorra, i el tractament es realitzarà sobre 841 hectàrees de bosc en les diferents parròquies, el que representa el 21% del seu hàbitat natural, estimat en 4.000 hectàrees. Aquest tractament de les zones més afectades i les que són considerades estratègiques permet garantir el control de l’eruga durant el proper hivern en uns nivells majoritàriament baixos.

De la mateixa manera que els darrers anys, el producte utilitzat és biològic autoritzat per la CE pels tractaments aeris de control d’aquest insecte. És compatible amb l’activitat humana (l’apicultura, la recol·lecció de bolets i altres fruits, etc.), el medi natural i els animals, sense necessitat de prendre cap mesura de protecció en particular.

El moment escollit coincideix amb les dates en què l’eruga es troba en els primers dies de naixement, quan és més sensible al tractament.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play