menu Home
AndorraSocietat

Escaldes-Engordany entrega els diplomes als tres joves que han finalitzat el projecte ‘Okupa’t’

Ràdio Valira | 24 de juliol de 2023

Escaldes-Engordany.- El comú d’Escaldes-Engordany ha tancat una nova edició del programa de preparació sociolaboral ‘Okupa’t’ que, enguany, ha comptat amb sis joves, dels quals la meitat han finalitzat tot el procés, que ha tingut una durada de dos mesos. Els tres joves, que ja han rebut el diploma, continuaran la seva relació amb la corporació treballant durant els mesos de juliol i agost en diferents departaments.

Des del comú informen que, un any més, han comptat amb la col·laboració de Carisma, que ha entregat un xec de 5.000 euros que serviran per pagar els salaris dels joves.

D’aquesta manera, durant els mesos de maig i juny, els inscrits al projecte Okupa’t han seguit un programa que ha consistit a realitzar, durant el primer mes, diferents formacions dedicades als riscos laborals, drets i deures dels treballadors, manipulació d’aliments i primers auxilis. Alhora, també han pogut conèixer de prop les feines que es fan en diferents departaments comunals per després poder triar el lloc on treballar. A partir del segon mes, els joves s’han incorporat al departament i lloc de treball escollit prèviament. En aquesta fase, igual que en la primera, un tècnic ha fet el seguiment del jove i del departament on estava treballant per fer una valoració i detectar habilitats i aspectes a millorar per part de l’interessat.

Cal recordar que el programa ‘Okupa’t’ és un projecte de preparació sociolaboral per a joves en situació de risc social o problemes sociofamiliars i amb dificultats per accedir al mercat laboral, perquè han deixat els estudis i no tenen experiència professional. Va adreçat a joves d’entre 16 i 20 anys i que no tenen activitat acadèmica ni laboral. Amb això, la corporació escaldenca vol cobrir una mancança existent al país.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play