menu Home
General

Veïns d’Encamp indignats per la nit de revetlla

Ràdio Valira | 24 de juny de 2023

Encamp.- Per segon any consecutiu, nombroses veïnes i veïns d’Encamp han passat una mala nit de revetlla de Sant Joan a causa dels nivells de contaminació sonora de la discomòbil contractada.

Superant els nivells legals de contaminació acústica i lumínica, la nit ha estat llarga al centre d’Encamp. Tot i disposar d’una sala de propietat comunal convenientment insonoritzada i construïda expressament per aquests esdeveniments, la Comissió de Festes patrocinada pel Comú d’Encamp ha tornat a deixar sense dormir moltes veïnes i veïns a banda i banda de l’Avinguda Joan Martí.

Després que l’any 2022 ja hi hagués nombroses queixes pel mateix esdeveniment, el Comú d’Encamp ha tornat a organitzar una llarga nit d’insomni als treballadors que han hagut d’anar a les seves respectives feines aquest dissabte sense haver pogut descansar gens ni mica.

Mentre perplexitat i indignació corrien de balcó en balcó entre els nombrosos encampadans, la “festa” seguia sense control fins les 5 de la matinada, incomplint també els horaris que Govern regula comercialment per aquesta mena de celebracions en recintes tancats i degudament autoritzats.

El Ministeri de Medi Ambient, competent en la inspecció d’aquesta negligent activitat, no ha aparegut per certificar-la ni denunciar-la. La Policia present durant la nit, tampoc ha actuat d’ofici ni ha recollit denúncies al respecte. L’any passat ja va succeïr que la mateixa Policia fes cas omís de trucades i peticions de denúncia al·legant que la contaminació acústica era competència del Ministeri de Medi Ambient. Així, es va emplaçar als veïns a denunciar-ho “dilluns quan obri el Ministeri”.

Total impotència dels encampadans afectats i impunitat pels qui no compleixen amb la Llei, aquest és el trist espectacle que s’ha viscut a la primera nit de la Festa del Poble a Encamp. Aquest dissabte també hi ha programada la mateixa activitat i, si el Comú o el Ministeri no actuen, segurament pugui repetir-se una situació insòlita que sembla perpetuar-se sota l’ampara del Comú.

 

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play