menu Home
Andorra

Campanya per conscienciar sobre els drets de la població en matèria de protecció de dades en diferents àmbits

Ràdio Valira | 20 de juny de 2023

Andorra la Vella.- L’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) presenta una nova campanya de difusió per conscienciar sobre els drets en relació amb la protecció de dades. Segons informen a través d’un comunicat, la campanya es compon de vuit càpsules audiovisuals en les quals s’aborden diferents temàtiques com l’actualització de pàgines web i galetes, la senyalització obligatòria de càmeres de videovigilància en espais públics, la conscienciació sobre les menors d’edat i el contingut que publiquen a internet; la biometria; els drets d’accés i supressió; la notificació de violació de seguretat; la seguretat i confidencialitat en el teletreball i la responsabilitat del tractament de dades en les comunitats de propietaris.

Sota el lema Protegeix les teves dades, fes prevaldre els teus drets, l’APDA parteix de la normativa vigent recollida a la Llei Qualificada de Protecció de Dades (LQPD), tenint en compte el context canviant actual i avançant-se a possibles qüestions que puguin sorgir, tant a usuaris en general com a responsables de tractament en particular. “Ens trobem en un món cada vegada més interconnectat i és important que tots siguem conscients dels nostres drets. Per exemple, estem acostumats a accedir a webs sense llegir els avisos de condicions i moltes vegades ni tan sols sabem què estem acceptant, com que l’empresa ens pugui contactar sense haver-ho sol·licitat”, recorda la cap de l’APDA, Resma Punjabi.

La iniciativa forma part de la política comunicativa que l’APDA va engegar l’any passat amb la campanya ‘Junts les fem segures’, que abordava els canvis de la nova LQPD a través de la qual es pretén mostrar l’organisme com una entitat oberta i propera a disposició de la ciutadania i dels responsables de protecció de dades dels diferents organismes públics i privats del país. Les càpsules es poden visualitzar a la pàgina web de l’APDA.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play