menu Home
Andorra

Medi Ambient renova l’autorització per importar residus de la Cerdanya a Ctrasa

Ràdio Valira | 24 de maig de 2023

Andorra la Vella.- El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia ha renovat l’autorització d’importació de residus municipals pretractats de la Cerdanya per a la valorització energètica al Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRA). Ho ha anunciat el titular de la cartera i portaveu del Govern, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d’aquest dimecres, en la qual ha detallat que la renovació és per a un període d’un any i la importació és d’un màxim de 10.000 tones l’any. Casal ha recordat que Andorra exporta prop del 70% dels residus que es generen al país, per la qual cosa ha afirmat que “és de rebut rebre’n de les comarques veïnes”.

Des de l’executiu han exposat que la importació de residus s’emmarca dins l’acord entre Andorra i Espanya sobre el trasllat de residus. Aquesta entesa aplica el principi de proximitat geogràfica i d’aplicació dels criteris jeràrquics en les opcions de la gestió dels residus, prioritzant la valorització sobre l’eliminació i la utilització dels mètodes i les tecnologies més adequats per garantir un nivell elevat de protecció de la salut humana i del medi ambient.

L’acord especifica que la planta de valorització energètica d’Andorra és adequada per valoritzar els residus, segons mètodes ambientalment racionals i eficients, i compleix amb els criteris de valorització energètica establerts en la directiva del Parlament Europeu i del Consell. A més, dona compliment a la jerarquia de gestió de residus establerta considerant més eficient la valorització energètica que la disposició en abocador.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play