menu Home
AndorraSocietat

AM.- El comú d’Escaldes-Engordany anuncia la continuïtat de la recollida porta a porta davant l’èxit de la prova pilot

Ràdio Valira | 15 de maig de 2023

Escaldes-Engordany.- La prova pilot de sis mesos sobre la recollida de residus porta a porta que es va engegar el passat 31 de gener a la zona dels Vilars d’Escaldes Engordany tindrà continuïtat davant l’èxit dels resultats obtinguts fins ara. Així ho ha anunciat aquest dilluns la consellera de Medi Ambient del comú d’Escaldes-Engordnay, Cèlia Vendrell, a dos mesos vista de la finalització de la prova. “Hem assolit els quatre objectius que ens havíem fixat: eliminar els punts verds, facilitar l’acció del reciclatge al ciutadà, millorar la qualitat de la recollida selectiva i reduir les emissions de CO₂” ha destacat la consellera.

 

Vendrell, qui ha comparegut acompanyada de la Cap del Departament, Isabel Rogé, ha mostrat els resultats del balanç dels primers mesos i ha assegurat que s’ha aconseguit un major grau de reciclatge per part de la població i també una reducció de la proporció d’impropis de les recollides d’envasos. Una fita, que segons Vendrell, s’ha aconseguit gràcies a la campanya de comunicació que es va fer des del comú a través del repartiment de fulletons, de les publicacions a través del web i de les xarxes socials de la corporació i de la realització de reunions informatives als veïns de la zona. “Hem eliminat tots els punts verds i hem fet més lliures i accessibles les voreres” ressaltava la consellera de Medi Ambient mentre destacava que la iniciativa ha aconseguit resoldre problemàtiques específiques de determinades zones com les del Prat de Rogetó, del carrer Teulades i del correr Étang Salé.

 

Segons el balanç, doncs, el comú ha subministrat bosses de reciclatge a un total de 413 llars de les 683 identificades, 81 contenidors grocs i 74 contenidors de rebuig. A més, des de la corporació, s’han repartit 413 claus magnètiques que donaven accés a la zona d’emergències, un mòdul de residus emplaçat al carrer de les Teulades, 39 llars de les quals l’han utilitzat per accedir-hi només una vegada. “Hem dut a terme diversos controls nocturns i diürns. Hem detectat diverses incidències i hem procedit a parlar amb la persona afectada perquè pugui reconduir la situació” ha comentat Vendrell, qui ha detallat que abans de la prova pilot es recollien uns 530 quilograms d’escombraries en deu dies i ara se’n recullen uns 700 amb només dos. “La gent està reciclant més” ha celebrat.

 

Per altra banda, Vendrell ha avançat que el projecte s’ampliarà a més zones a tota la parròquia abans de final de mandat i que, probablement, es començarà a procedir a Sant Esteve, la Solana o la Plana. Pel que fa al centre d’Escaldes-Engordany, Vendrell ha destacat que s’haurà d’estudiar bé com fer-ho, ja que es tracta d’una zona comercial amb característiques especials. “Ara ja hem fet el primer pas i serà més senzill seguir, però hem començat per les zones més fàcils” ha admès la consellera mentre afegia que, una vegada acabi la prova pilot, la recollida porta a porta, molt probablement, continuarà amb el mateix format i horari de 20 a 22 hores: recollida de rebuig tres dies a la setmana, recollida de paper un dia a la setmana i recollida d’envasos dos dies a la setmana.

 

El comú d’Escaldes-Engordany és la segona corporació després d’Andorra la Vella que engega un projecte de recollida de residus porta a porta. Amb relació a aquest tema, Vendrell ha destacat que des dels comuns s’està treballant en un projecte de recollida porta a porta conjunt a escala de tot el país.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play