menu Home
AndorraSocietat

TPV adaptats a persones amb visió reduïda o discapacitat visual

Ràdio Valira | 17 d'abril de 2023

Els terminals de punt de venda (TPV) gestionats pels bancs del país ja disposen de la nova funcionalitat que permet a les persones amb visió reduïda o amb discapacitat visual donar conformitat a l’operació de pagament realitzada a través de la targeta de crèdit o dèbit.

La nova funcionalitat activa un àudio descriptiu que, a través d’una seqüència de comandaments de veu, indica la posició del teclat dins en el mateix TPV per tal que la persona pugui efectuar el pagament amb total seguretat. Així mateix l’àudio retransmet l’import de l’operació de pagament corresponent, novetat respecte als antics TPV on la persona havia de donar conformitat a la transacció sense poder validar que l’import fos el correcte.

El model de terminal que s’ha instal·lat a Andorra és el mateix que s’està implantant als països veïns.

A més, des d’Andorran Banking s’informa que els comerços tenen a la seva disposició una guia d’ús per conèixer totes les possibilitats que els dona el nou terminal de pagament.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play