menu Home
AndorraGeneralNotícia patrocinada

S’ha acabat hivernar: pren nota i activa’t amb aquest pla al cor de la Costa Daurada

Ràdio Valira | 13 de març de 2023

És inevitable, és un fenomen de la natura: els dies ja són més llargs, el fred ens deixa enrere i la vida torna a despertar. Per això, el teu cos t’ho està demanant, d’anar a buscar l’escalfor. Aquest sentiment el pots realitzar, enlloc millor que a Reus, Cambrils, Vila-Seca La Pineda Platja i Salou.

Aquests quatre municipis t’ofereixen una proposta insuperable de platja, descans, cultura i gastronomia. Perquè després de l’hivern i la neu vols reactivar-te amb un canvi d’aires, amb flaires més càlids. Doncs pren nota del pla que et proposem. Ara, quan els amics o la parella et preguntin amb els ulls “fem un pla diferent?”, tu ja els tindràs una idea preparada: una escapada al cor de la Costa Daurada.

 

Dia 1: Modernisme i vermut a Reus

Aquest cap de setmana, quan posis romb amb el cotxe cap al cor de la Costa Daurada, un dels temes de conversa que pots treure és preguntar als teus acompanyants si coneixen a un tal Lluís Domènech i Montaner.

Resulta que és un dels arquitectes modernistes més importants de Catalunya. “Però”, et diran, “l’arquitecte més important del Modernisme és l’Antoni Gaudí!”. I tu els respondràs: “Però el Domènech i Montaner va ser el mestre de Gaudí a la Facultat d’Arquitectura! I enguany és l’Any Domènech i Montaner!” Perquè arreu de Catalunya aquest 2023 es commemora el centenari de la seva mort.

Un dels millors llocs on recordar-lo és la ciutat de Reus, on no només hi ha la Casa Navàs feta per ell, sinó també la memòria del mateix Gaudí.

A Reus es conserva des de la casa natal d’Antoni Gaudí als indrets que va freqüentar a la infantesa i adolescència.  Es poden resseguir les passes del geni amb la Ruta «Gaudí&Reus» i visitar el Gaudí Centre, l’únic centre d’interpretació dedicat a Gaudí.

Els dos arquitectes modernistes hi han deixat la seva empremta. Reus és una ciutat mediterrània, viva, dinàmica, moderna i en moviment constant; una ciutat on gaudir del Modernisme i fer una pausa per prendre el vermut, la beguda típica i que més que tradició és una cultura: celebra-la als bars i les terrasses de les places del centre. I ja que tot ell és peatonal, comprovaràs que és una destinació sensacional per passejar i fer unes compres.

Reus, una ciutat per gaudir: https://reusturisme.cat/.

 

Dia 2: el Mediterrani a Salou…

Oi que ens agrada seguir el ritme de la natura? Doncs després de la neu toca la sorra de la platja. Després del blanc i el gris arriba el verd i el blau. 

Comencem per Salou. Vine a gaudir al costat del mar amb activitats gratuïtes programades trimestralment per a grans i petits, tallers, visites guiades i moltes activitats per conèixer el Salou més natural.

Descobreix la Ruta dels Miradors, un entorn de gran riquesa natural i paisatgística que recorre platges i cales espectaculars. Al llarg de la Ruta t’hi podràs aturar a omplir-te de sensacions, a una quarantena de miradors distribuïts pel Camí de Ronda. Tindràs davant teu les 25 platges, cales i caletes de Salou, embellides per un paisatge de dunes i roquissars mil·lenaris, penya-segats, massa forestal i vegetació autòctona. 

Viu intensament el Salou més esportiu. Apostem per un turisme sostenible i actiu, certificats amb el Segell de Destinació de Turisme Esportiu (en les modalitats de futbol, vela i triatló), Golf i Cicloturisme.

I assaboreix Salou a través de la diversitat d’opcions per tot tipus de gustos. Juntament amb l’Àrea de Promoció Econòmica i la AEHT s’ha generat l’Agenda gastronòmica 2023.

Salou, Europe’s beach: https://www.visitsalou.eu/

 

…i la tranquil·litat i la diversió de Vila-Seca

En ple cor de la Costa Daurada es troba Vila-seca, la Pineda Platja, un autèntic oasi de tranquil·litat, perfecte per relaxar-te i passar unes vacances en família. El clima mediterrani i la seva amplia oferta turística, la converteixen en una destinació ideal per gaudir de la natura, el benestar i la diversió durant tot l’any.

Vila-seca, la Pineda Platja compta amb el segell de qualitat de Destinació de Turisme Familiar, marca d’especialització que concedeix la Generalitat de Catalunya a aquelles destinacions enfocades al turisme en família. Aquí trobaràs una oferta turística especialitzada per a tota la família, amb propostes, activitats i instal·lacions per que grans i petits passeu unes vacances inoblidables.

Vila-seca, la Pineda Platja és sinònim de platges tranquil·les de sorra fina i daurada, però també d’adrenalina i diversió. T’esperen gran varietat de propostes d’oci i entreteniment per a tota la família, amb diferents parc temàtics i aquàtics. Si busques reconnectar amb la natura i amb tu mateix, els espais verds i els centres de benestar i wellness de la destinació t’esperen.

A Vila-seca, la Pineda Platja també trobaràs ocasió per descobrir el patrimoni de la ciutat com és el centre històric, el Castell i el Celler de Vila-seca. També és la destinació ideal per practicar diferents modalitats esportives, com el running, el ciclisme o el golf. A la destinació disposaràs d’una planta hotelera d’alt nivell i una gran oferta gastronòmica basada en productes de proximitat de qualitat.

Vila-Seca La Pineda Platja, el plaer de tornar: https://lapinedaplatja.info/

 

Dia 3: enduu-te de Cambrils el millor sabor de boca

Cambrils és la capital gastronòmica de la Costa Daurada, gràcies a l’excel·lència dels seus restaurants, tant de cuina tradicional com d’avantguarda. És una reconeguda destinació vacacional de qualitat idònia per a les famílies i també pels amants de l’esport. I si t’agrada pedalar, som un paradís cicloturista.

El barri mariner conserva viva la cultura lligada al mar i veure l’arribada de les barques, com feinejen els pescadors i passejar pel barri antic, són escenes que rememoren el passat més tradicional de Cambrils.

El poble compta amb un jardí botànic “amb memòria”, el Parc Samà. Un espai natural i històric d’exuberant vegetació i arquitectura singular.

I per rematar el viatge, reserveu taula a un dels 150 restaurants de Cambrils. Gastronomia és cultura, és tradició i innovació, és salut i benestar, són trajectòries professionals ben diverses, és símbol de la riquesa de la terra i del mar, així com de la creativitat dels seus habitants, és economia, és identitat i mestissatge i és l’art de la restauració i el plaer dels sentits. 

Un bon àpat serà el colofó de l’escapada. Ara que us heu reconciliat amb el Mediterrani i la terra, celebreu l’esclat de colors, el retorn a la vida, l’amistat i la família, amb els sabors d’un menú ben mariner.

Cambrils, Vila Marinera: https://cambrils-turisme.com/

 

I tants dies com vulguis!

El pla que et proposem s’acaba aquí, però si vols converteix aquesta escapada en unes vacances més llargues. Mai no en tindràs prou!

Oh! Tens tant per descobrir al cor de la Costa Daurada! Recórrer les rutes pel patrimoni històric, tastar els vins amb denominació d’origen, practicar les activitats esportives i de relax als spas i els camps de golf… A peu, en vaixell, en bicicleta… Vine a aquest lloc privilegiat on gaudiràs dels paisatges amables i els dies plàcids. 

Aquest territori és idoni per a unes vacances en família, en parella, amb amics o per practicar el turisme esportiu. Perquè hi teniu tantes propostes de lleure i natura que no us les acabareu. 

Pots omplir-te amb la remor de les onades o amb els concerts i festivals. Pots treure’t les sabates a les platges o caminar pels carrers plens d’història, art i escenes trepidants, com els gegants, els castells i els espectacles de foc. Pots triar la disbauxa i la festa, o el descans i la pau, o pots tenir-ho tot i que no et quedi cap dubte: has arribat al paradís. A Reus, Cambrils, Vila-Seca La Pineda Platja i Salou sempre estaràs ben acollit.

 
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play