menu Home
AndorraSocietat

L’artista Joan Turu crea murals de gran format al Llamp i la ludoteca de Santa Coloma

Ràdio Valira | 6 de febrer de 2023

Andorra la Vella.- Les entrades del casal d’infants El Llamp i de la ludoteca de Santa Coloma estan d’estrena. Llueixen un mural de gran format obra del reconegut il·lustrador català Joan Turu, un dels creadors plàstics amb més renom en l’àmbit de l’educació en llengua catalana i col·laborador habitual amb escoles i entitats educatives.

L’artista ha plasmat, amb l’ajuda dels infants de primària dels dos espais de lleure comunals, els conceptes que han treballat de manera conjunta durant les darreres setmanes. Al Llamp s’ha representat la idea que el creixement i el joc van de la mà, amb l’eslògan ‘Al Llamp creixem jugant’ com a eix central del dibuix, mentre que la pintura de la ludoteca se centra en l’atenció a la diferència, amb l’eslògan ‘Lliures per ser qui som’.

Turu va visitar fa unes setmanes Andorra la Vella per començar a esbossar la il·lustració del Llamp, que aquest dilluns quedarà acabada. Aquesta tarda començarà a plasmar el mural de la ludoteca i aquest dimarts al matí quedarà enllestit. En ambdós casos es farà participar en el procés de pintura els infants dels espais de lleure, amb l’objectiu que s’impliquin en tot el projecte, des de la concepció fins a la creació dels murals perquè així se’ls facin seus.

Turu (1984) va estudiar il·lustració a l’escola d’art de Manresa i és conegut pel seu estil fresc i proper als infants. Ha il·lustrat contes tan destacats com ‘Tinc un volcà’, ‘R-Boot<3’, ‘Els homes plorem’, ‘Rebel·lió a l’escola’, ‘Quan perdem la por’ i ‘Un cor molt gran’. És també creador constant d’imatges icòniques que trasllada a gravats, roba, vinils i pòsters. A més de dibuixar, comparteix la seva manera d’entendre la infància, la cultura, els drets i la creativitat a través de conferències en l’àmbit de la pedagogia i mitjançant les xarxes socials, on acumula milers de seguidors (més de 93.000 a Instagram, 73.000 a Facebook i 18.000 a Twitter).

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play