menu Home
AndorraSocietat

Salut obre la vacunació de la quarta dosi a la totalitat de la població mentre els casos de Covid actius baixen a 40

Ràdio Valira | 12 de gener de 2023

Andorra la Vella.- El nou ministre portaveu del Govern, César Marquina, ha informat que a proposta del ministre de Salut, Albert Font, l’executiu ha decidit ampliar a la totalitat de la població de possibilitat de rebre la quarta dosi de la vacuna enfront de la Covid-19, fins ara, reservada per les persones majors de 60 anys. Pel que fa a les xifres, fins a data d’aquest dimecres s’han administrat 2.096 dosis relatives a la quarta dosi d’aquesta vacuna. Una xifra que representa un 11,7% d’aquesta franja de població fràgil. A partir d’aquest dijous, doncs, qualsevol persona voluntària podrà accedir a la vacunació demanant hora trucant al telèfon 821955 i no és necessària cap prescripció mèdica.

Cal recordar que des de fa uns mesos, per a les vacunes de record –és a dir les terceres i quartes dosis– s’administren els vaccins bivalents, fabricats a partir de la soca inicial i de les variant Òmicron que han circulat posteriorment amb més freqüència.

El ministeri de Salut ha informat aquest dimecres de l’actualització de les dades sanitàries referents a la pandèmia del SARS-COV-2 al Principat. D’aquesta manera, cal destacar que s’ha detectat un increment de 26 casos respecte l’últim balanç. Actualment, doncs, es comptabilitzen 40 casos actius -nou menys que l’última actualització- i hi ha hagut 47.608 altes. La xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia s’eleva fins als 47.807 casos.

En relació amb les defuncions es mantenen en 159, ja que no se n’ha lamentat cap de nova. Quant a la situació hospitalària, hi ha una persona ingressada a la planta d’hospitalització geriàtrica del Cedre.

Una setmana més, el Govern ha decidit prorrogar fins al proper dimecres les actuals mesures de prevenció.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play